ОБЕРЕЖНО! Кратом — напій, що викликає наркотичну залежність (експеримент "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чому чай кратом небезпечний — експеримент "Сніданку з 1+1"
Freepik

Країною поширюється тренд на напій "Кратом", що викликає наркотичну залежність.

Поділитися:

Соцмережі заполонили відео відгуків про напій "Кратом", який заборонений в Австралії, Малайзії та деяких штатах США. В Україні він легальний — можна придбати в інтернеті та у звичайних кав'ярнях. Журналісти ранкового шоу "Сніданок з 1+1", який виходить щодня з 7:00 до 9:30 на телеканалі "1+1 Україна", "ТЕТ" та на YouTube, провели експеримент і перевірили, чи дійсно кратом негативно впливає на самопочуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три напої, що сприяють появі інфаркту

Кратом: як впливає на здоров'я (експеримент "Сніданку з 1+1")

Неприємний на смак напій, що подібний на чай, не одразу показав усі свої властивості. Слабкість, нудота, запаморочення, тимчасова втрата свідомості — усе це симптоми від ефекту зеленого чаю.  

"Один з ефектів — це знижений тиск. От ми вважаємо, що п’ємо препарат для тонусу, а отримуємо знижений тиск або короткотривалу втрату свідомості", — пояснює психотерапевт Олег Чабан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати свіжу курятину: пояснили в "Сніданку з 1+1"

Чим небезпечний чай "Кратом"

Кратом — речовина, яку отримують з листя дерева Mitragina Speciosa, що росте в країнах Азії. У ній містяться алкалоїди, які мають різну дію. Алкалоїд можна порівняти із дією опіатних рецепторів. Це означає, що кратом може викликати сильну залежність, а також приводити до апатії чи протилежного — психозу. Навіть люди, які вживали речовини важчі, не мають імунітету проти кратому. 

"Ті, хто намагається навпаки зійти з наркотичної доріжки, вони в тому числі вживають кратом", — ділиться пан Олег.

Психотерапевт наголошує, що кратом зараз не повністю досліджений, тож вживання його не є безпечним!

Дивіться, як журналіст "Сніданку з 1+1" спробував кратом у відео:

Ранок зі "Сніданком з 1+1" – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі "1+1 Україна", "ТЕТ" та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі