Оскароносний режисер зняв фільм про українського танцівника

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Артист балету Сергій Полунін розповів про роботу над документальним фільмом

Поділитися:

Йому лише 27, а в нього вже така кількість злетів і падінь, що вистачить не на один фільм. Хлопчик із звичайної херсонської сім’ї став солістом королівського балету в Лондоні, а потім покинув престижний театр за власним бажанням. 

Артист балету Сергій Полунін повідомив, що за документальний фільм про нього взявся оскароносний режисер Стів Кантор. Сергій давно мріяв про кіно. Фільм «Танцівник» вже презентували у світі, і нарешті дійшла черга до України. 

Не дуже приємно, коли твоє життя намагаються задокументувати. Знімальна група чудова, але при цьому їхня робота була - проникнути в моє життя, - зізнався артист балету.

Сергій також розповів, що зйомки фільму проходили у різних країнах - Америці, Англії, Гаваях, Україні і тривали 5 років. 

Як результат, ми отримали автобіографічну історію, що відображає життєву, сімейну історію, сповнену любові та дружби. 

Танцівник стверджує, що велику участь у його становленні як артиста відіграли батьки. Мати Сергія підштовхнула хлопчика до занять балетом. Жінка часто знімала свого талановитого сина на камеру. Усі ці ексклюзивні відеоролики ввійшли до фільму. 

Моє дитинство було наповнене важкими тренуваннями. Якщо є ціль, потрібно працювати дуже багато. Балет - одна із найскладніших професій, тому чимало танцівників втрачають своє дитинство, проводячи весь час у залі. 

Сергій зізнався, що свого часу покинув театр заради того, щоб побачити світ та спробувати себе у інших жанрах. Це був великий ризик для нього як артиста, і , здавалося, повернутися у балет буде непросто. Однак з часом Сергій зумів повернути собі статус зірки. 

У мене розвинувся справжній голод пізнати щось нове. Життя у театрі проходить у чотирьох стінах. Це надзвичайно важко. 

За цей час Сергій встиг знятися у кліпі співака Hozier, а також у кінострічках «Вбивство у східному експресі» та «Червоний горобець». Сергій зізнався, що його надихають талановиті артисти, а особливо американський актор Міккі Рурк, майстерною грою якого танцюрист захоплюється.

Я соромлюся називати себе зіркою. Так, мої ролі оцінили глядачі, однак я бачу власні помилки і розумію, що можу танцювати та грати ще краще. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 витончених образи Катерини Кухар у балеті «Лісова пісня»

Новини по темі