Почали діяти нові карантинні обмеження: що зміниться у роботі підприємців

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Почали діяти нові карантинні обмеження в Україні
Рexels/Andrea Piacquadio

20 вересня уряд запровадив нові карантинні правила для жовтої та червоної зон.

Поділитися:

20 вересня уряд ухвалив постанову про запровадження нових карантинних обмежень в Україні для жовтої та червоної зон. Вона дозволяє підприємцям, які працюють з клієнтами у сфері обслуговування, у жовтій зоні самостійно обирати — обслуговувати лише вакцинованих осіб без будь-яких обмежень або всіх з обмеженнями жовтої карантинної зони. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: лікар назвав нові симптоми більш заразного штамма "Дельта" (відео)

Цією ж постановою ухвалили також запровадження зелених та жовтих ковідних сертифікатів. Жовті сертифікати необхідні для тих людей, хто щепився поки однією дозою вакцини, зелені — для тих, хто має повну вакцинацію. 

Умови роботи в нових карантинних умовах

►Важливою умовою для роботи у жовтій зоні є вакцинація від коронавірусу 80% всіх працівників підприємства однією вакциною.

►Для того, щоб працювати в червоній зоні, щепитися доведеться абсолютно всьому персоналу обома дозами, а обслуговувати доведеться лише вакцинованих осіб. 

Такі ж правила діятимуть і в роботі закладів освіти. 

Нагадуємо, що зараз в Україні діє зелена карантинна зона. Для того, щоб були запровадженні нові карантинні обмеження, необхідно запровадити жовті та червоні карантинні зони в Україні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус та діти: чому штам Дельта вражає дітей і хто такі універсальні переносники інфекції (розповідає лікар-інфекціоніст)

Якими будуть прогнози на майбутній епідемний сезон – розказав інфекціоніст Дмитро Ахмадєєв:

Новини по темі