Повістки від суду у Viber, допомога ВПО та нарахування субсидій: які зміни чекають українців з 1 лютого

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що зміниться для українців з 1 лютого 2023 року
freepik.com

Які зміни будуть з 1 лютого 2023 року?

Поділитися:

Бізнес-повідомлення у Viber, допомога внутрішньо переміщеним особам та новий порядок нарахування субсидій. Що ще зміниться для українців з 1 лютого, розповіли у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як перевірити розмір житлової субсидії онлайн: покрокова інструкція

Зміни у нарахуванні субсидій з 1 лютого 2023

Важлива зміна у виплаті житлових субсидій. Відсьогодні виплати більше не нараховуватимуть автоматично. Можливість безготівкової оплати за житлово-комунальні послуги скасовано. Гроші на субсидії  надходитимуть на рахунок отримувача у банку. Якщо такого рахунку немає, гроші будуть надходити в Ощадбанк на особистий рахунок. Одержувач пільг має отримати ці гроші в касі платити за комірне.

Які зміни чекають на ВПО з 1 лютого

зміни з 1 лютого 2023

З 1 лютого внутрішньо переміщеним особам будуть виплачувати допомогу і на житло. На фінансову допомогу можуть розраховувати:

► українці, які перемістились з території, де ведуться бої або з тимчасово окупованих

► українці, які мають зруйноване житло через напад росії і мають документальне підтвердження

► українці, які були на обліку ВПО ще до 24 лютого 2022 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовні продуктові набори пенсіонерам та ВПО: де та як отримати допомогу

Нові виплати українцям за кордоном

Нові виплати для українських біженців по 450 євро допомоги на кожну особу в Польщі. Претендувати на фінансову допомогу у 710 злотих зможуть українці, які досі не отримували кошти від ООН, Всесвітнього Лютеранської організації та міжнародного комітету в Польщі.

Тим часом у Нідерландах для українських біженців, які досі не влаштувалась на роботу, з 1 лютого 2023 року планують знизити виплати. 

Повістки у Viber

Повідомлення від суду тепер будуть приходити у Viber. Якщо мобільний телефон не прив’язаний до месенджера, повістки, як і раніше, надходитимуть у форматі SMS повідомлень . Робиться це для заощадження коштів, адже відправлення повістки за допомогою месенджера коштує втричі дешевше, ніж смс. 

Дивіться, які зміни будуть з 1 лютого 2023 року:

Новини по темі