Правила вуличного етикету, які повинен знати кожен

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Перекуси у громадських місцях — порушення етикету чи норма?

Поділитися:

Із потеплінням їжа вийшла на вулиці. Українці їдять в магазинах, у транспорті, на вулиці... Комусь це дарує насолоду, а комусь – поганий настрій та навіть зіпсований одяг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Етикет у спортзалі: 12 правил поведінки, які соромно порушувати

У студії Сніданку з 1+1 експерт з етикету Юлія Юдіна розповіла про правила вживання їжі та напоїв у громадських місцях.

«Ми не можемо противитися тенденції, яка розвивається у всьому світі: з’являється багато вуличних закусочних, фестивалів вуличної їжі. Але тут потрібно пам’ятати про існування серветок, а також важливо прибирати за собою. Ставмося з повагою до себе та своєї країни!» — говорить Юлія Юдіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, які зроблять вас майстром компліментів

1. Вживання їжі та напоїв у транспорті, в крамницях та інших громадських місцях неприпустимо. Навіть у потягах та літаках потрібно смакувати тим, що зручно їсти і що не має різкого аромату.

Важливо думати не лише про свої потреби, а й про велику кількість людей, яким може бути неприємним запах їжі, яку ви їсте.

2. Їжа не повинна мати «активний» запах та не має бути крихкою.

Мені подобається, що в наш час для вживання вуличної їжі (бургерів, хот-догів) пропонують резинові перчатки, — зазначає експерт.

3. Із морозивом не можна заходити до крамниць та транспортних засобів. Смакувати ним потрібно в місці, де ви не будете заважати іншим.

 

Новини по темі