Рятуємо безпритульних тварин взимку: поради ековолонтера

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як допомогти безпритульним тваринам пережити зиму
Unsplash

Як допомогти котам, собакам, птахам та іншим тваринкам пережити морози?

Поділитися:

Україну вже засніжило, і поки люди пристосовуються до чергової зими, тваринки залишаються вразливими. Як допомогти безхатнім та диким тваринам пережити морози, у  "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube, розповіли кореспондентка Олена Квітка та ековолонтерка Олеся Кулик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, що насправді зігрівають взимку

Як допомогти котам та собакам взимку

  1. Погодуйте. Під час морозів краще давати сухий корм.
  2. Створіть прихисток. Якщо немає можливості обладнати спеціальне укриття, навіть картонна коробка, обклеєна скотчем чи поліетиленом може врятувати маленьке життя.

Кіт

Чим можна годувати птахів

Зауважимо, що птахи більш стійкі до холодів. Якщо ви бачите кругленьких пухнастих пташок, це не свідчить про те, що їм потрібна допомога — вони так самі гріються. Але якщо птах взагалі на вас реагує, то це вже поганий знак. Не можна підгодовувати пташок смаженими, копченими продуктами, а також хлібом. Краще для них підійдуть:

  • пшоно
  • перловка
  • гарбуз
  • насіння гарбуза
  • терта морква

Синиця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годування птахів взимку: коли та чим саме можна підгодовувати крилатих

Як допомогти їжакам та кажанам взимку

Найчастішими "дикими гостями" міст є саме їжаки та кажани. Якщо ви знайшли таку тваринку, її обов'язково потрібно передати зооволонтерам — власноруч ви не врятуєте. Будьте обережними при транспортуванні кажанів: їх потрібно брати цупкою тканиною та перевозити у міцній коробці, аби не зашкодити.

Їжак

Фото: Unsplash.com

Як допомогти тваринам пережити складну зиму: деталі у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна та YouTube:

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Новини по темі