Винуватець всіх змін та переживань: що таке ретроградний меркурій і який вплив він має на наше життя

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Ретроградний меркурій: його значення та вплив на життя людей

Поділитися:

Напевно, кожен з нас хоч раз зустрічав в інтернеті дописи про ретроградний Меркурій, ніби всі невдачі або курйозні ситуації, які трапляються у житті людини приписують саме цьому загадковому явищу. Та що насправді означає це явище та чи має воно вплив на життя людей розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Що таке ретроградний Меркурій

Це не просто лякалка від астрологів, а досить реальне астрономічне явище. У так звані ретроградні періоди здається, що Меркурій рухається небом у зворотному напрямку, хоча насправді це ілюзія, яку ми бачимо з нашої планети. Цей видимий зворотний рух відбувається тому, що Земля та Меркурій обертаються навколо Сонця з різною швидкістю і через це й виникає така ілюзія. Та через ретроградну фазу проходить не тільки Меркурій, а й усі планети нашої Сонячної системи.

Чи має це явище вплив на людей та нашу планету

Думка астрологів

Деякі астрологи вважають цю астрономічну подію часом нещастя і непорозумінь, які сильно впливають на наше повсякденне життя. За словами астрологів, планета Меркурій впливає на такі сфери людської діяльності, як торгівля, навчання, фінанси, робота та обмін інформацією.

Саме тому, на їх думку, наше життя виходить з-під контролю, коли починається ретроградний Меркурій, тобто коли планета починає рух у зворотний бік. Всі сфери та процеси, якими опікується планета, у період ретроградності починають загальмовуватися, ускладнюватися і навіть руйнуватися. Тож у цей період варто уникати важливих справ пов'язаних з перерахованими сферами діяльності, які перебувають під впливом планети.

астрологія
freepik.com

Думка науковців

А от науковці мають своє пояснення. Хоча й астрономія та астрологія, можливо, в минулому мали більш тісні зв’язки, загальна наукова думка зараз полягає в тому, що астрономічні явища, такі, як ретроградний рух не мають жодного передбачуваного впливу на життя людей. Про це зауважила Дхара Патель, космічна експертка Національного космічного центру Великобританії в Лестері.

Також вони пояснюють віру людей в астрологічні прогнози науковою теорією когнітивної психології. Згідно з якою віра людини в астрологію та знаки зодіаку походить від так званого підтверджувального упередження — ніби краще у щось вірити, навіть не зрозуміле, ніж не вірити ні у що. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли магнітні бурі у серпні: небезпечні для самопочуття дні

Новини по темі