Що таке Чилбир: рецепт оригінальної яєчні по турецьки від Єгора Гордєєва

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Рецепт оригінальної яєчні по турецьки від Єгора Гордєєва
Getty Images
Поділитися:

У Сніданку з 1+1 розповіли про новий спосіб приготування яєчні в турецькому стилі. Ведучі Неля Шовкопляс і Єгор Гордєєв поділились унікальним рецептом відомої східної страви під назвою Чилбир.

Чилбир — це традиційна турецька страва з яєць пашот, які подаються з йогуртом і пряним маслом. Ця страва популярна в Туреччині як сніданок, оскільки вона ситна, корисна та має приємний баланс смаків – ніжний йогурт, пряне масло і м’які яйця пашот.

Інгредієнти:

  • Грецький йогурт – 250 г
  • Часник - 1 шт
  • Оцет – 1 ч.л.
  • Яйця - 2 шт
  • Соняшникова олія – 20 г
  • Вершкове масло - 40 г
  • Пластівці перцю чилі– 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Лаваш – 2 шт
  • Сіль, чорний перець – на смак

Приготування:

  1. Готуємо яйця пашот: в першу чергу необхідно закип'ятити воду в каструлі і додати в неї оцет.
  2. Перемішати воду, щоб утворилась воронка і в неї помістити вже розбиті яйця. 
  3. Розігріти пательню, додати олію і підсмажити на ній спеції.
  4. В миску додати грецький йогурт і змішати його з подрібненим часником
  5. Викласти зварен яйця пашот, полити сумішшю з пательні
  6. Прикрасити страву зеленню і сматочками лавашу

Корисний лайфхак: аби соняшникова олія не стріляла на пательні - додайте попередньо маленький шматочок вершкового масла

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети улюбленого снеку: який попкорн краще обрати та чому його не варто купувати у кінотеатрах

Новини по темі
Всі новини