Сертифікат про одужання у додатку «Дія»: коли можна буде згенерувати і скільки часу він буде дійсний? Коментує міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Коли у додатку «Дія» можна буде згенерувати сертифікат про одужання від COVID-19? Розповідає міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Поділитися:

Про те, коли можна буде згенерувати у додатку «Дія» сертифікат про одужання від коронавірусу і скільки часу він буде дійсний? Про це у студії «Сніданку з 1+1» розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Він повідомив:

«Вже прийнято Постанову Кабінету Міністрів, яка регулює, як це буде працювати. І для користувача можливість згенервати сертифікат про одужання буде така сама, як і сертифікат вакцинації. Вже до кінця цього тижня така послуга буде доступна в «Дії». Зараз ми дещо змінюємо алгоритм і виходимо в оновлений бета-тест».

Отже, до кінця цього тижня, за словам міністра, можна буде згенерувати сертифікат про одужання в «Дії», якщо ви нещодавно перехворіли на COVID-19 і поки не готові щепитися. Цей сертифікат буде давати його власнику такі ж права на відвідування громадських місць, як і сертифікат вакцинації. Але буде дійсним впродовж 90 днів після одужання, не більше. Після цього вакцинуватися все ж доведеться, щоб жити активним соціальним життям. Крім того, лікарі говорять, що щепитися можна вже через 28 днів з моменту одужання від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко про коронавірус в Україні: вакцинація, лікування, ситуація з киснем в лікарнях – ЕКСКЛЮЗИВ від «Сніданку з 1+1»

Михайло Федоров додає:

«Згенерувати сертифікат про одужання зможе людина, яка перехворіла на COVID-19 в останні 90 днів. Якщо хвороба була раніше, такої можливості вже немає».

Дивіться відео про те, що у «Дії» спростили отримання COVID-сертифікату:

Щодо перебоїв у роботі «Дії», на які скаржаться глядачі, міністр зауважив:

«Щодня в «Дії» з’являється 100-200 тисяч нових користувачів, це багато. Але ми намагаємося впоратися з цим величезним навантаженням на систему і аналізуємо в режимі реального часу всі запити від користувачів, які у нас є. Моя головна порада, якщо додаток некоректно працює – оновити його до останньої версії».

У «Дії» немає телефонної гарячої лінії, але є можливість поспілкуватися з техпідтримкою у месенджерах. До того ж, вже почали створювати центри офлайн-підтримки для користувачів у центрах масової вакцинації. У Києві вже створено 5 таких центрів, поступово мережа розшириться і на регіони.

Які ще послуги будуть розвивати у додатку «Дія», окрім сертифікатів вакцинації і про одужання? Що про це розповідає міністр Михайло Федоров, дивіться у відео вгорі.

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).

ФОТО: diia.gov.ua

Новини по темі