У чому секрет тривалих стосунків: відповідь психолога (ексклюзив)

У чому секрет тривалих стосунків: відповідь психолога
Фото: Unsplash

Психологиня Олена Шершньова розповіла, який фактор є запорукою тривалих стосунків.

Поділитися:

У суботу, 10 лютого відбувся захід Women talk “На часі” з Соломією Вітвіцькою на тему “Кохання та розлучення під час війни”. Запрошена експертка, психологиня Олена Шершньова під час зустрічі розповіла, чи впливає війна на почуття, та в чому секрет тривалих стосунків як у воєнний, так і в мирний час.

“Під час війни емоції та почуття загострюються”, — зазначила психологиня.

Це не означає, що з настанням миру кохання згасне, але пара повинна буде знайти нове джерело емоцій, яке буде наповнювати їхні стосунки.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому сильні жінки часто самотні: у "Сніданок. Вихідний" коментує психологиня Анна Кушнерук

“Є один показник, який визначає, чи будуть люди разом — вони повинні наповнювати одне одного та сприяти розвитку своєї половинки”. 

Олена розповіла, що на початку стосунків пари завжди діляться новими знаннями та розвивають одне одного, однак з часом, перестають зростати. 

“Якщо в когось зараз тривають щасливі взаємини, я гарантую, що ви продовжуєте наповнювати одне одного, а якщо ви переживаєте кризу — у вас точно відсутній взаєморозвиток”. 

Чому так стається? 

Психологиня пояснила, що часто в стосунках один з партнерів знаходить нові захоплення, починає щось досліджувати, і таким чином розвивається, а інший — стоїть на місці або ж навіть деградує. У таких випадках парам не вдасться уникнути кризи.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подолати дитячу агресію: поради психологині

Новини по темі