Штучний мозок: фантастична мрія чи потенційне майбутнє (розібралися у "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Уже скоро стане доступним клонування мозку: дослідження
Unsplash

Коли буде можливо перенести всю інформацію з людського мозку на комп'ютер — відповіли у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Лише уявіть: уся інформація з людського мозку може бути перенесена на комп'ютер! І ні, це не сюжет науково-фантастичного фільму, а цілком можлива перспектива, запевняють у виданні The Sun. Наскільки ймовірне створення штучного мозку, розповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT може допомогти в діагностиці та лікуванні депресії — дослідження

Що таке трансгуманізм

Трансгуманізм — це міжнародний рух на підтримку використання науки і технологій для вдосконалення людських розумових та фізичних можливостей. Рух розглядає аспекти людського існування як інвалідність, страждання, хвороби, старіння та недобровільна смерть необов'язковими та небажаними. Трансгуманісти покладаються на біотехнології та інші передові технології для розв'язання таких проблем. Отож, послідовники цього руху підтримують розвиток сучасних розробок задля втілення концепції "вічного життя". Вони вважають, що створення штучного мозку з перенесенням на нього всіх знань людини може вдосконалити рівень людського життя. Так, деякі дослідники вважають, що ця технологія може стати реальністю уже за часів наших дітей та внуків.

Клонування мозку: етичні та практичні проблеми

  • Необхідність розробити складну технологію клонування.
  • Відсутність вичерпних доказів, що штучний мозок зможе генерувати людський розум.
  • Незрозуміло, чи зможе мозок повністю відтворити людину.
  • З точки зору етики, такі розробки є делікатною темою для вірян.

Віртуальна копія мозку! Чи зможуть вчені точно відтворити людський мозок на компʼютері? Відповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube:

Новини по темі