Тариф на світло подорожчав: скільки коштує та як платити менше

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Тариф на електроенергію подорожчав майже на 64% з 1 червня. Як зекономити?

Поділитися:

З 1 червня в Україні діє нова фіксована ціна на електроенергію4 грн 32 коп. за кВт/год. У Міністерстві енергетики зазначили, що старий тариф на електроенергію у розмірі 2 грн 64 коп. покривав лише третину її реальної вартості. Підняття ціни вимушене і необхідне, щоб країна не залишилася без електропостачання в умовах атак росії на нашу енергосистему. Як економити на електроенергії, та який тариф дешевше — розповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна".

Як економити на вартості електроенергії

►Вимикайте світло, коли воно не використовується.
►Замінюйте лампи розжарювання на енергозберігаючі.
►Використовуйте побутову техніку класу енергоефективності A+ або вище.
►Періть одяг при низьких температурах.
►Не залишайте електроприлади в режимі очікування.
►Встановіть двозонний лічильник, щоб користуватися нічним тарифом

Варто зауважити, що разом із денним тарифом на електроенергію змінився і нічний тариф. З 23 години вечора до 7-ї ранку застосовується спеціальний коефіцієнт 0,5. Тобто нічний тариф на електроенергію у двічі менший і становить 2 грн 16 коп. за кВт. Скористатися такою знижкою зможуть власники двозонних лічильників, які враховують споживання електроенергії у різний час. Їх можна встановити як за гроші, так і безплатно.

Щоб перевірити, чи входить ваш будинок до пільгової програми, необхідно зайти на сайт надавача послуг та ввести адресу вашого будинку. Якщо ж там своєї адреси не знайшли, ви можете оновити лічильник за власний кошт. Така послуга коштуватиме від 3 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі