ТОП-5 порад, щоб покращити вашу українську мову

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як легко та цікаво вивчити українську мову: поради Олександра Авраменка у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Українська мова для кожного: поради

  • Практикуйтеся регулярно. Найкращий спосіб вивчити мову – це практикуватися якомога частіше. Спробуйте розмовляти українською мовою з друзями чи родиною, говоріть навіть самі з собою! Можливо, спочатку це буде незвично, однак зрештою ви будете почуватися більш природно та невимушено. Якщо ви маєте труднощі з перекладом, цей сюжет "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна", допоможе вам зорієнтуватися:

  • Занурте себе в мову. Чимало людей досі вважають, що у нас просто немає якісної україномовної музики, книг, блогерів, фільмів тощо. Це абсолютна хибна думка: наразі український контент зазнає величезного розвитку, тому ви точно знайдете те, що припаде вам до душі. Таким чином навіть пасивне гортання соцмереж принесе вам користь. До слова, про правильне написання назв найпопулярніших соціальних майданчиків дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно писати назви українських міст: поради Олександра Авраменка у "Сніданку з 1+1"

  • Місцеві говірки — це круто. Вам необов'язково розмовляти ідеальною літературною українською — можете сфокусуватися на своєму діалекті. Не все те, що відрізняється від усталених правил, обов'язково є суржиком, а власні говірки є в усіх регіонах України. Досліджуйте свою культуру та ні в якому разі її не соромтеся. Більше про діалектизми розповів Олександр Авраменко у відео:

  • Користуйтеся перевагами ери Інтернету. Вивчення чогось нового ще ніколи не було таким простим, як у 21 столітті. Мережа переповнена курсами, лекціями, лайфхаками, розважально-навчальними відео та інтерактивними тестами. Чимало засобів зараз у вільному доступі, тому вам потрібні лише мотивація та наснага. Допомогти у вивченні вам також можуть експрес-уроки української мови в ефірі "Сніданку з 1+1":

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчимо українську разом: що таке кородитись

  • Насолоджуйтесь процесом! Якщо ви вже поставили собі за мету ґрунтовно освоїти мову, то зробіть це приємним процесом. Будьте добрі самі до себе та не бійтеся помилок. Зрештою, недарма українська мова є складною для вивчення серед іноземців — у ній дійсно присутня складна граматика, лексика та вимова. Ось, наприклад, про складну фонетику одного звука розповіли у сюжеті:

Дізнавайтеся більше важливих та корисних новин у "Сніданку з 1+1" у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі