Топ порад, як попередити застуду восени

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог "Сніданку з 1+1" Галина Незговорова поділилася секретами харчування, що попередять застуду восени

Поділитися:

Окрім романтичного жовтого листя, осінь традиційно супроводжують авітаміноз та віруси. Аби вберегти себе та своїх близьких від невчасної застуди, скористайтеся порадами нашого дієтолога Галини Незговорової.

Для профілактики застуди необхідно раціонально харчуватися, тобто не менше 3-х разів на день, та ні в якому разі не голодувати, адже це може послабити ваш імунітет. Із раціону краще виключити жирне, смажене та копчене, надавши перевагу продуктам з високим вмістом білка (яйця, нежирне м′ясо, курка, риба, каша). Варто скористатися перевагами осені та їсти якомога більше свіжих овочів та фруктів. Бажано випивати одну склянку кисломолочних продуктів на день.

Не забувайте й про потреби нашого організму у воді. Денна норма – це 2 літри. Корисними будуть відвари з трав, соки та смузі із плодів обліпихи, смородини та шипшини. У холодну негоду добре зігріє чай з імбирем, лимоном та медом.

Важливо: свої корисні властивості мед втрачає у гарячих напоях, тому краще з′їсти ложечку меду до чаю.

Не зловживайте медикаментами. Навіть вітаміни слід вживати лише за рекомендацією лікаря. Пам’ятайте, що часник, цибуля та хрін – це природні антибіотики, які можуть знизити ризик застуди.

У повсякденному житті намагайтеся якомога частіше мити руки з милом, провітрювати помешкання, тепло одягатися, гуляти на свіжому повітрі, уникати скупчення людей, а контактуючи з хворим, одягайте маску.

Дотримання цих простих порад зможе зберегти спокій та здоров′я у вашому домі та збереже лише приємні спогади про осінні дні.

Новини по темі