Трагічна історія кохання бійця полку «Азов» Олексія Яніна та його дружини Тамари: «Він поклав своє життя за мир і спокій українців майбутніх поколінь»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Історія кохання загиблого за Україну бійця полку Азов та його дружини: сюжет Сніданку з 1+1
Facebook Тамара Яніна

Драматична історія кохання у "Сніданку з 1+1": дружина розповідає про загиблого бійця.

Поділитися:

Історія кохання Олексія та Тамари Яніних трагічна, як і багато інших подій, спричинених цією жахливою, несправедливою війною, яку росія веде проти України. У "Сніданку з 1+1" розповідь про щиру і самовіддану любов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Драматична історія кохання командира полку «Азов» Дениса Прокопенка та його дружини Катерини: «На метафізичному рівні у нас існує зв’язок»

Тамара захоплюється всім українським, колекціонує старовинні сорочки та строї. Олексій був чемпіоном світу з тайського боксу і природженим воїном, для нього не існувало слова страх. У лавах ЗСУ Олексій Янін захищав Україну від російських загарбників з 2014 року, згодом вступив до полку "Азов". Тамара з Хмельницького, Олексій із Запоріжжя, а познайомилися вони в соцмережах. Стосунки пари розвивалися швидко, Тамара згадує:

"Я одразу зрозуміла, що це той, кого я шукала. Він мені по-чесному одразу сказав, що буде на війні до перемоги".

Тамара прийняла цю позицію чоловіка, адже розуміла, що вона для нього єдино правильна, і по-іншому він не може. Обряд вінчання Тамари і Олексія пройшов за стародавніми українськими традиціями на славетному козацькому острові Хортиця. Згодом у пари народився син Назарій, якому зараз 3 рочки. Олексій зміг вирватися додому, був на пологах. Та згодом знову повернувся до служби.

Тамара ЯнінаФОТО: Facebook Тамара Яніна

Коли розпочалася повномасштабна війна, Олексій Янін у складі гарнізону "Маріуполь" до останнього боронив місто від загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ти три дні був моїм законним чоловіком. І цілу вічність ти – моє кохання», – трагічна історія кохання захисників із «Азовсталі»

Боєць полку "Азов" Олексій Янін героїчно загинув 7 квітня в Маріуполі. Тамара довго не могла повірити в це: в те, що у 33 роки залишилася вдовою, що її маленький син відтепер напівсирота. Ще довго жінка писала листи і повідомлення Олексію. Величезним болем Тамари залишається те, що тіло олексія не вдалося забрати, і його не поховали. Жінка з розпачем каже:

"Ніхто собі навіть уявити не може, як для нас важливо поховати, попрощатися".

Олексій ЯнінФОТО: Facebook Тамара Яніна

Тамара зізнається, що місяць після загибелі чоловіка невпинно плакала. А потім була змушена заспокоїтися: перш за все заради сина. Про нього вона розповідає:

"Я роблю все, щоб не забирати в сина дитинство, йому всього 3 рочки. Я йому розповідаю, що тато поклав своє життя за мир і спокій українців майбутніх поколінь".

Зараз Тамара Яніна допомагає оформлювати всі необхідні документи родинам воїнів, які, так само, як і її Олексій, загинули на цій війні за Україну. Зараз жінка допомагає 18-ти таким родинам. І нарікає на величезні бюрократичні перепони, які досі залишаються в Україні у питанні оформлення документів. Особливо складно це робити за відсутності тіла, і мало хто йде на зустріч родичам загиблих, на жаль. Тож родичі загиблих дуже просять:

►пришвидшити питання доставки тіл для їх поховання;

►отримати пільги і виплати, які їм належать, як родинам загиблих героїв.

Дивіться подробиці історії кохання Тамари та Олексія:

Новини по темі