Драматична історія кохання командира полку «Азов» Дениса Прокопенка та його дружини Катерини: «На метафізичному рівні у нас існує зв’язок»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Історія кохання Дениса та Катерини Прокопенко: як познайомилися, в чому мають найбільший зв'язок?

Історія кохання Дениса та Катерини Прокопенко: що поєднало мужнього командира полку "Азов" та тендітну, але надзвичайно сильну духом ілюстраторку.

Поділитися:

Командир полку "Азов", підполковник Денис Прокопенко – Герой України, справжня легенда оборони Маріуполя та "Азовсталі". А його тендітна, але надзвичайно сильна духом дружина Катерина – талановита ілюстраторка. Як зародилися та розивалися їхній стосунки? Про це у "Сніданку з 1+1" кореспондентці Наталці Щуці розповіла сама Катерина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Коли стіни зникають…», – спецкор Наталка Щука знімає історії про тих, хто врятувався від рашистів (інтерв'ю про силу волонтерства та біль війни)

Денис Прокопенко та інші військові гарнізону "Маріуполь", яким вдалося вижити, евакуювалися з території заводу "Азовсталь" в Маріуполі на територію, підконтрольну російським окупантам. Таким чином вони виконали наказ про збереження життя. Проте після цієї евакуації з військовими було втрачено будь-який зв'язок і більшість з них досі перебувають у російському полоні. Катерина згадує про те, як зародилися і розвивалися їхній стосунки.

Прокопенко

Денис і Катя познайомилися у 2015 році в соцмережах. Катерина називає їхню пару Ctrl+C – Ctrl+V, що означає єдине ціле. У них спільні погляди на життя і Україну, одні на двох цілі, схожі характери, навіть подібні долі. Катя зізнається:

"У нас є спільний біль: у мене мати загинула, коли мені було 6 років, у нього батько, коли йому було 8. І так склалося, що навіть на кладовищі вони неподалік".

Коли стосунки пари почали складатися, Денис вже захищав країну, і його вибір був свідомим та однозначним. Тож Катерина просто його повністю розділила і прийняла і чекала коханого на чергову ротацію. Під час ротацій пара завжди подорожувала. У мандрівці відбулося і освідчення Дениса Каті: у Норвегії він їй запропонував стати його дружиною і подарував обручку з вирізбленими всередині горами, а вона не замислюючись відповіла "так!"

Прокопенко

Денис та Катерина мріяли про власний будинок і багато дітей, але після війни, коли Україна переможе. Зараз же головне завдання Каті – повернути чоловіка додому. Дружина Дениса Прокопенка зізнається:

"Щодня я лягаю спати і пишу йому листи в Телеграм. Знаю, що він їх не прочитає, але пишу... Розповідаю, як пройшов мій день. Є відчуття, що він зі мною теж подумки спілкується. На метафізичному рівні у нас існує зв’язок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вони в наших руках, їх треба діставати з полону всією країною», – дружина командира полку «Азов» Катерина Прокопенко про полонених бійців

Сама Катерина теж мужньо зустрічає всі випробовування життя і робить все можливе, щоб визволити чоловіка з полону. Жінка започаткувала незалежну організацію для агітації за бійців Азовсталі, а також разом з іншою дружиною бійця гарнізону "Маріуполь" Юлією Федосюк зустрічалася з Папою Римським, коли питання евакуації ще не було вирішено. Також талановита ілюстраторка періодично публікує свої роботи на тему війни в Instagram. Свою останню роботу, присвячену чоловіку, вона опублікувала 3 дні тому, підписавши цитатою Дениса:

"Цей день наш. Україна належить нам. Сміливим, справжнім та вірним, що обирають честь та мужність".

Вся Україна чекає на повернення наших героїв додому, але найбільше їх чекають кохані і близькі люди. Адже у кожного своя історія кохання, віри і турботи, які, віримо, надають нашим захисникам і захисницям сил, навіть у найстрашнішому ворожому полоні.

Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1" про історію кохання Дениса та Катерини Прокопенків:

Новини по темі