У якому стані мости Києва, та що чекає на столицю у разі їх закриття

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Мости Метро та Патона знаходяться у критичному стані. Що це означає для киян?

Поділитися:

Міст Метро та міст Патона були визнані непрацездатними ще влітку 2023-го. Ведучі ранкового проєктуСніданок з 1+1 Руслан Сенічкін та Людмила Барбір зʼясували, як це заважає інфраструктурі столиці.

Інженер та експерт з інфраструктури Дмитро Беспалов зазначає, що міст Патона має статус памʼятки архітектури. Його можливо тільки реставрувати та відновлювати. За законодавством України, капітальний ремонт на таких обʼєктах заборонений.

“Міст Метро не має такого статусу, йому потрібна повноцінна відбудова, але може не залишитися що ремонтувати”, — додає Дмитро.

На думку спеціаліста, мости потрібно закрити, дозволити проїзд лише для громадського транспорту. Ситуація наразі є критичною.

Кореспондент Андрій Люховець розповідає, що міст Метро був побудований у 1965 році. Він двоярусний, по ньому проходить червона гілка метро. Міст Патона — це перший у світі суцільнозварний міст та найстаріший збережений київський міст через Дніпро. Минулого року міст “святкував” своє 70-ліття. Спочатку на мості було 6 смуг, але через велику навантаженість кількість смуг зменшили до 4. 

Обидва мости визначені як непрацездатні, що є найгіршим можливим станом для подібного роду споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відеофейки – нова загроза: як навчитись не піддаватися дезінформації

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі