В Україні почали масово штрафувати пішоходів: скільки та за що доведеться заплатити

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
В Україні почали масово штрафувати пішоходів: скільки доведеться заплатити — 1+1
freepik.com

Чому пішоходи порушують правила дорожнього руху?

Поділитися:

В Україні почали масово штрафувати пішоходів за перехід дороги в недозволеному місці. Лише за два місяці поліція склала протоколи на 40 тисяч порушників. Чому пішоходи порушують правила дорожнього руху, розбирались у "Сніданку з 1+1".

Який штраф за перехід у недозволеному місці

Відповідно до ч.1 ст.127 КУпАП перехід пішоходами проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху передбачають накладення адміністративного штрафу в розмірі 255 грн.

"Поліцейський виявляє порушення, безпосередньо проводить розгляд справи на місці та виносить постанову і можна оплатити її потім, скориставшись будь-яким електронним способом", — розповідає перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

 

Чому пішоходи порушують правила дорожнього руху та який штраф доведеться сплатити, дивіться:

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 11:00 на телеканалі 1+1 Україна, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Нагадаємо, для того аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі