В Україні завершилась масштабна перевірка укриттів: результати (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
В Україні завершилась перевірка укриттів: відео — 1+1
Freepik

Найрозповсюдженіша проблема — невідповідність приміщення.

Поділитися:

В Україні завершилась масштабна перевірка укриттів цивільного захисту. Загалом ревізію пройшли близько 63 тисяч захисних споруд. Про результати перевірки розповів Антон Пшеничний у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча "Сніданку з 1+1" Неля Шовкопляс закликає мешканців перевіряти укриття та скаржитись місцевій владі

1 червня у Києві сталася трагедія. Під час ракетного обстрілу окупантів люди не змогли потрапити в укриття в Деснянському районі, внаслідок чого загинуло 2 людей і одна дитина. Саме ця трагедія стала поштовхов для перевірки захисних споруд по всій країні. Так, ревізію пройшли близько 360 тисяч сховищ. За даними ДСНС, трохи більше 9% з них були зачинені, а 23,5% виявилися непридатними.

Найрозповсюдженіша проблема — невідповідність приміщення умовам безпеки та перебування. Там може не бути запасного виходу, вентиляції або можуть бути будинкові комунікації, поруч з якими знаходитися небезпечно. Найбільше укриттів перевірили у столиці — 4655 сховищ. Водночас статистика по Києву вивилася гіршою, ніж загалом по Україні, повідомив кореспондент.

"35% всіх сховищ були зачинені або непридатні до використання. І це при тому, що на ремонт і облаштування сховків у Києві було виділено понад 1 млрд 200 млн грн. Також піднімалося питання щодо кількості захисних споруд столиці, але в Департаменті муніципальної безпеки кажуть, що їх загалом достатньою. Водночас лише 65% укриттів зараз доступні в Києві. У КМДА думають закупити додаткові модульні укриття із залізобетону. Також в одному з районів тестують систему автоматичного доступу до сховищ. Ця система буде відчиняти двері щойно пролунає сигнал повітряної тривоги", — розповів Антон Пшеничний.

Дивіться, як пройшла ревізія укриттями у відео.

Новини по темі