Як не втратити друзів після блокування ВК

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як перенести друзів після закриття ВК
1plus1.ua

Читайте, які соцмережі стануть гарною альтернативою «Вконтакте» та «Одноклассники»

Поділитися:

Указом №133/2017 від 15 травня 2017 року президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про блокування низки російських ресурсів на території України, зокрема популярних соцмереж «Вконтакте» та «Одноклассники». Принагідно нагадаємо, що телеканал «1+1» має офіційні сторінки у Facebook, Instagram, Twitter, Viber, а також канал на YouTube. Тож не втрачаймо зв'язок!

А поки поділимося деякими порадами, як не випасти зі світу соцмереж після блокування російських «Вконтакте» та «Одноклассники».

ЩО НАТОМІСТЬ

Окрім «Вконтакте» та «Одноклассники» існує чимало соцмереж із різноманітними функціями, які дозволять вам і надалі спілкуватися з друзями, ділитися найважливішими подіями свого життя та корисною інформацією.

Певно, що найзручнішим замінником ВК стане для вас Facebook. Тут можна переписуватися з друзями, публікувати світлини, відео, ділитися посиланнями на інші ресурси. Серед цікавинок FB – можливість ставити публікаціям вподобання, що виражають ваші емоції (любов, захоплення, гнів, радість), а також проводити прямі трансляції. Уявіть, що перебуваєте на якомусь заході, де настільки цікаво, що вкрай хочеться поділитися враженнями, тоді вмикаєте у FB онлайн-трансляцію з місця події – і ваші френди стежать за дійством разом із вами.

Прихильників ділитися фотографіями та відео може зацікавити Instagram. Додаткова приємність для користувачів мережі – можливість редагувати світлини, відеоматеріали та застосовувати до них фільтри.

Для підтримки спілкування також можна використовувати Viber, встановивши відповідний додаток на гаджет. Тут є можливість надсилати текстові, фото- та відеоповідомлення, а також записувати голосові повідомлення.

Трохи складніше буде з прослуховуванням музики, до якого так звикли користувачі ВК. У російській соцмережі у вільному доступі містилося чимало музичного контенту, який був завантежний з порушенням авторських прав. Охочі послухати улюблені треки, можуть скористатися такими ресурсами, як Soundcloud та Deezer

Soundcloud цікавий тим, що тут зручно слухати музику багатьох українських виконавців. До речі, саме на цьому ресурсі вони публікують прем’єри треків. А ось Deezer любить вивчати смаки своїх користувачів, тож не дивуйтеся, коли ресурс запропонує вам музику відповідно до ваших вподобань.

Нагадаємо, що послухати гарну музику можна на каналі проекту «Голос Країни» на YouTube.

ЯК ЗБЕРЕГТИ ДРУЗІВ ІЗ ВК

Якщо ваша сторінка у ВК ще не заблокована, маєте шанс перенести своїх друзів у Facebook. Для цього необхідно перейти за посиланням. Далі обрати відповідну соціальну мережу – «Вконтакте», ввести необхідну інформацію та натиснути «Знайти друзів».

ЯК ВИДАЛИТИ СТОРІНКУ У «ВКОНТАКТЕ» ТА «ОДНОКЛАССНИКАХ»

Щоби видалитись із «Вконтакте», потрібно на своїй сторінці у правому верхньому куті натиснути на трикутник, розміщений поруч із вашим ім’ям. Потім обираєте «Налаштування». На сторінці, що з’явиться перед вами, натискаєте на посилання «Ви можете видалити свою сторінку». У вікні, що відкриється, вказуєте причину видалення сторінки, а потім натискаєте на кнопку «Видалити сторінку».

Щоби видалитися з «Одноклассников», потрібно внизу вашої сторінки натиснути на посилання «Регламент». На сторінці, під «Регламентом», натисніть на посилання «Відмовитися від послуг». Відкриється вікно «Видалення свого профілю». Вказавши причину видалення свого профілю, введіть пароль та натисніть на кнопку «Видалити».

Новини по темі