Як перевірити кавун на стиглість: Єгор Гордєєв протестував лайфхак з TikTok

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як дізнатися, чи кавун стиглий: новий тренд з TikTok
Freepik

Як дізнатися, чи кавун стиглий: новий тренд з TikTok

Поділитися:

Глухий звук, жовта пляма та сухий хвостик. Перелік випадкових словосполучень? Та ні, це найпопулярніші ознаки, за якими люди намагаються обирати стиглі та смачні кавуни. Але з'явився дещо новий спосіб про який зараз говорить весь TikTok. Завдяки йому люди перевіряють наскільки кавун добре дозрілий та чи варто його все ж купувати. Про те, що це за новий тренд в TikTok, що допомагає обирати стиглий кавун та, як правильно це робити детально розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна. 

Як обирають стиглий кавун у TikTok

У TikTok різко завірусилось відео, яке набрало майже 4 мільйони переглядів. На ньому хлопець розколює кавуни буквально за лічені секунди та розповідає, як це правильно треба робити. Для цього потрібно повернути кавун на протилежну сторону до хвостика та знайти чорну точку й вдарити по ній кистями кількох пальців, проте це не дуже важливо, адже дехто просто легенько стукає кулаком. Якщо кавун буде дійсно стиглий, то через навіть маленький удар з тієї чорної точки, він розколеться на частинки ну або ж покриється тріщинами. 

Спочатку цей спосіб був просто популярний, а потім став найзручніших з-поміж інших, які допомагають вибрати ідеально стиглий кавун. Після того, як ці відео завірусилися у TikTok, користувачі соцмережі почали масово перевіряти цей метод, дехто навіть почав тестувати цей лайфхак прямісінько у магазинах. 

Перевірити популярний спосіб вирішив і ведучий Сніданку з 1+1 Єгор Гордєєв.

"Я не знаю, чи це стиглий кавун, чи не стиглий. І взагалі, я вам скажу, людина, яка не їсть кавуни взагалі, то в липні, мені ще страшніше, тому що мені казали, що до серпня ніколи його брати не можна", — розповідає Єгор Гордєєв перед тестування популярного тренду.

Та результат тільки підтвердив правдивість перевірки кавуна на стиглість методом з TikTok. Для більшої певності Єгор Гордєєв навіть розрізав кавун після тестування й він дійсно виявився стиглим та соковитим.

Як вибрати стиглий кавун

Та якщо сучасним трендам у соцмережах ви не дуже довіряєте, то вам точну стануть у пригоді народні методи, як вибрати найкращий кавун.

  • Звертайте увагу на шкірку кавуна. Вона має бути тверда, гладка, без тріщин, вм'ятин чи плям. Матовий блиск — ознака стиглості.
  • Придивіться до кольору. Він повинний бути чітким та контрастним. Смужки на кавуні мають бути такими ж.
  • Жовта пляма. Це місце, яким кавун лежав на землі. Якщо вона велика, яскраво-жовта або помаранчева — це хороший знак.
  • Хвостик. Відомий та улюблений метод для вибору стиглого кавуна і не дарма, адже якщо його хвостик сухий та злегка потрісканий, то ягода точно буде смачно. 
  • Прислухайтесь звуку. При стуканні по стиглому кавуну лунає глибокий, дзвінкий звук, а незрілий видаватиме тьмяний або глухий звук.

Коли починається сезон кавунів

Сезон кавунів в Україні зазвичай починається з кінця липня і триває до кінця серпня. Однак, точні терміни можуть трохи відрізнятися залежно від регіону та погодних умов територій. Наприклад:

  • на півдні України: кавуни можуть з'явитися вже на початку липня, а сезон може тривати до вересня;
  • у центральних та західних регіонах: сезон кавунів зазвичай починається в кінці липня і триває до кінця серпня;
  • на півночі України: сезон кавунів може бути коротшим, з кінця липня до середини серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літній суперфуд: чим корисний кавун та чому його варто включити у свій раціон

Новини по темі