Сицилійський апельсиновий кекс, який зігріє в холодну пору: покроковий рецепт від Валентини Хамайко

Коли є прохолода та не вистачає сонця, цей смаколик буде вас зігрівати. Ділимося рецептом сицилійського апельсинового кексу.
У Сніданку з 1+1, що виходить в будні 6:30 до 10:00 на 1+1 Україна, ведучі щоранку радують унікальними рецептами. Цього разу Валентина Хамайко потішила приготуванням запашного кексу за апельсинів.
Сицилійський апельсиновий кекс: рецепт
Інгредієнти:
- Апельсини – 4 шт
- Яйця – 2 шт
- Вершкове масло – 60 г
- Цукрова пудра – 70 г
- Ванільний цукор – 15 г
- Борошно – 200 г
- Згущене молоко – 70 г
- Розпушувач – 10 г
Як приготувати сицилійський апельсиновий кекс: покрокова інструкція
Валентина Хамайко поділилася кількома важливими нюансами, які потрібні для приготування ароматного кексу.
«Для цедри нам потрібно тонесенько зняти помаранчеву шкірку. Якщо, наприклад, ви не любите занадто пряний запах, то можна цедру витримати трошки у воді. Білу частину з апельсина ви викидаєте, нам потрібна лише м'якоть. Це обов’язкова умова», — пояснила вона.
- В окрему ємність кладемо апельсини, цедру, розбиваємо яйця, докладаємо розтоплене масло та перебиваємо блендером до однорідної суміші.
- Додаємо розпушувач, ванільний цукор, цукрову пудру, борошно та рзмішуємо виделкою чи вінчиком для збивання до однорідної маси.
- Викладаємо тісто у покриту пергаментом форму. Випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страва, яка розриває TikTok: як приготувати домашню варену ковбасу — покроковий рецепт