Євген Клопотенко розповів, якими українськими стравами пригощав Майкла Дугласа та Ентоні Блінкена і що останній сказав про підтримку України

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Якими українськими стравами Євген Клопотенко пригощав Майкла Дугласа та Ентоні Блінкена: ексклюзивні подробиці

Поділитися:

Легендарний американський актор, володар Оскара Майкл Дуглас разом з сином Діланом днями прибув до Києва на Саміт перших леді та джентльменів. Вони прогулялися центром столиці, зокрема відвідали Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир, Михайлівську площу та парк Володимирська гірка, а поїсти заскочили до ресторану Євгена Клопотенка. Деталями візиту голлівудського актора ресторатор ексклюзивно поділився у Сніданку з 1+1, що виходить з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна. 

«Я досі в шоці від того, що відбувалося. Такий крейзі день. Зранку дізнаюсь, що приїжджає Майкл Дуглас! Майкл Дуглас! Я такий: що, у мене в ресторані?! Заходить такий Майкл Дуглас і каже «привіт»! Сідає. Я йому даю борщ, качану кашу, він каже: «А є пиво українське?». Я кажу: «Є, звичайно, у нас пиво українське». Додаю, що в мене ще є пліснява і бджоли. Він такий: «Ну, я, напевно, відмовлюся». А син його каже: «А я буду їсти бджіл, плісняву». Коротко кажучи, він поїв креативної кухні, а Майкл Дуглас поїв верещаку — це м'ясо тушковане у квасі, закуску з буряку. Був дуже-дуже приємно здивований тим, що в Україні такий рівень сервісу і всього. Потім прийшов Володимир Кличко, вони поспілкувалися, він йому подарував рукавички».

Майкл Дуглас та Євген Клопотенко
instagram/klopotenko

Також вчора, 11 вересня, з візитом до столиці завітав держсекретар США Ентоні Блінкін. Він теж зайшов до Євгена Клопотенка посмакувати українськими стравами.

«Це, мабуть, найвищий рівень. Був ще до цього прем’єр Індії, був Борис Джонсон, але Ентоні Блінкен — там така делегація була, людей 80 охорони. Перекрили пів кварталу. Я був дуже-дуже шокований. У них було 20 хвилин, тож він поїв борщ, поїв качану кашу. Потім так тихенько відводить мене від журналістів, каже: «Якщо чесно, то ось в Америці останні декілька місяців ходять чутки, що у вас тут дуже-дуже гарна їжа. Я зазвичай у ресторани не приїжджаю, дуже рідко, а тут вирішив приїхати у твій ресторан, бо кажуть, що тут найсмачніша українська кухня взагалі на цій планеті». Я такий: «О! Ентоні, це дуже-дуже приємно». Ну, якось так він сказав. Я подякував за те, що є підтримка, сказав, що хочеться більше. Він сказав, що бачить, як ви живете, що  робите, які ви сильні українці, що це надихає в Америці, і обов’язково все буде», — поділився деталями візиту Євген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ніколи не бачив нічого подібного»: один із найбагатших людей планети Говард Баффет висловив захоплення українцями і розповів про своє ставлення до кандидатів у президенти США

Новини по темі