Загроза нової хвороби Х: чи варто українцям турбуватися (відповідь медичної експертки)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Смертельний вірус Х: чи варто готуватися до нової пандемії?

Поділитися:

Останні декілька днів у соцмережах активно обговорюють нову загрозу для світу — хвороба Х, яка нібито у 20 разів смертоносніша за COVID-19. Насправді точної інформації про те, що це за захворювання та яку загрозу воно може нести поки що немає. Спеціалісти збираються цього тижня на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, щоб обговорити занепокоєння щодо можливої пандемії. А поки про гіпотетичну загрозу розпитали медичну експертку дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Катерину Булавінову у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на "1+1 Україна".

"Мені було дуже цікаво дивитись як ця історія розгортається бо цілком нормально проводити підготовку до нової пандемії. Якою вона буде ніхто не знає, але пандемії регулярно стаються. Пандемія — це щось тотально нове, проти чого не існує ліків, не існує захисту і те, що охоплює весь світ одразу. І тому нормально готуватися до пандемії", — прокоментувала ситуацію навколо гіпотетичного вірусу Х Катерина Булавіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити холодний сезон: МОЗ радить, як знизити ризики захворіти на грип, коронавірус та ГРВІ

Наразі, вважає спеціалістка, загрози для України немає. В першу чергу українцям потрібно зосередитися на вже існуючих вірусних захворюваннях — грип та коронавірус. 

"Я кожного дня стикаюсь з людьми, які ще невакциновані від грипу. Я цього не розумію, бо госпіталізації від грипу доволі багато. Я пропоную всім, хто ще не вакцинувався від грипу, провакцинувалися від грипу, бо він важко перебігає, можна потрапити до лікарні. Люди помирають від грипу. Можна комбінувати: в одну руку зробити вакцину від грипу, в другу — від COVID-19".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза коронавірусу: чи потрібно знову регулярно носити маски (поради МОЗ)

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі