Готується легко, з’їдається швидко: зелений борщ з курячими стегнами за рецептом зі Сніданку з 1+1
Зелений борщ – справжня вітамінна бомба та одна з найулюбленіших страв українців.
У Сніданку з 1+1 розповіли, як легко і швидко приготувати смачний зелений борщ з щавлем і кропивою.
Щавель надає борщу приємної кислинки, кропива – користі для здоров’я, а варені яйця роблять страву ще більш ситною.
Зелений борщ за рецептом зі Сніданку з 1+1
Інгредієнти:
- курячі стегна — 300 г
- картопля — 400 г
- кропива — 50 г
- щавель — 200 г
- варені яйця — 3 шт.
- лавровий лист — 1–2 шт.
- перець горошком — кілька штук
- овочева заправка (за бажанням)
- вершкове масло — 1 ст. л.
- сіль — за смаком
Приготування:
1. У каструлю з холодною водою покладіть курячі стегна, лавровий лист і перець горошком. Доведіть до кипіння та варіть бульйон близько 30 хвилин.
2. Додайте нарізану картоплю, знову доведіть до кипіння.
3. Кропиву обшпарте окропом, дрібно наріжте й висипте в каструлю.
4. Слідом додайте щавель, спеції та при необхідності овочеву заправку.
5. Варені яйця наріжте кубиками та покладіть у борщ. Для більш ніжного смаку можна додати ложку вершкового масла.
6. Дайте борщу настоятися 15–20 хвилин під кришкою. Подавати зелений борщ найсмачніше зі сметаною та свіжим хлібом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Встигніть закрити їх зараз, щоб їсти весь рік: 3 дуже простих рецепти консервованих помідорів
- Неймовірно смачний: теплий салат із курячою печінкою та хрустким листям салату за рецептом Руслана Сенічкіна
- Голубці з кабачками замість капусти: легка версія улюбленої української страви за рецептом Руслана Сенічкіна
