Неймовірно смачний: теплий салат із курячою печінкою та хрустким листям салату за рецептом Руслана Сенічкіна

Теплий салат із курячою печінкою та хрустким листям салату за рецептом Руслана Сенічкіна
Getty Images
Поділитися:

Хочете здивувати гостей або приготувати собі щось легке, але водночас поживне? Салат із курячою печінкою – ідеальний вибір.

Ніжна печінка у поєднанні з хрустким листям салату, соковитими томатами та пікантною заправкою створюють справжній вибух смаку. Такий салат вийде яскравим, ситним і водночас легким. А пікантна цитрусова заправка зробить його улюбленою стравою для вечері чи святкового столу.

Салат із курячою печінкою за рецептом Руслана Сенічкіна

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 400 г
  • соєвий соус — 60 мл (30 + 30)
  • червона цибуля — 1 шт.
  • помідори чері — 10 шт.
  • листя салату — 100 г
  • рукола — 30 г
  • лимонний сік — 2 ст. л.
  • апельсиновий сік — 2 ст. л.
  • оливкова олія — 30 мл
  • вершкове масло — 50 г
  • соняшникова олія — трохи
  • перець — до смаку
Читайте також:

Приготування:

1. Замаринуйте печінку у 30 мл соєвого соусу з перцем на 5–10 хвилин. Тим часом наріжте цибулю півкільцями, а помідори чері розріжте навпіл. Змішайте у великій мисці листя салату, руколу, цибулю і помідори.

2. Зробіть заправку: поєднайте лимонний та апельсиновий соки, оливкову олію та решту соєвого соусу. Полийте салат і акуратно перемішайте.

3. Обсмажте печінку: на пательні розтопіть вершкове масло з краплею соняшникової олії. Викладіть замариновану печінку та обсмажте кілька хвилин до готовності.

4. Зберіть страву: викладіть печінку поверх салату та одразу подавайте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі