Рейтинг борошна за шкодою для фігури
Невже існує секрет, як їсти булочки та не гладшати?
Усі знають, що булочки та струнка фігура - речі несумісні. Але є гарна новина для любителів випічки: якщо правильно вибрати борошно, то вироби з нього можуть цілком стати частиною вашого здорового раціону.
Експерт зі здорового харчування Лора Філіппова розташувала різні види борошна у вигляді рейтингу за корисними властивостями. Яке з них найкорисніше - читайте далі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за два тижні без шкоди для здоров'я
Який вид борошна ви б не обрали, вироби з нього - достатньо калорійні, тому вживайте такі страви у першій половині дня, коли ми потребуємо більше енергії. Також пам’ятайте про кількість.
5 місце - пшеничне борошно.
Саме вироби з такого борошна потрібно мінімалізувати у своєму раціоні, адже у ньому містяться вуглеводи, які затримують рідину та ведуть до появи зайвих кілограмів.
«Корисна альтернатива пшеничному борошну вищого гатунку - цільнозернове борошно та борошно першого і другого гатунку. Секрет у тому, що в них міститься корисна клітковина», - зауважує дієтолог.
4 місце - житнє борошно.
Цей вид борошна містить трохи менше калорій, ніж пшеничне та більше корисних речовин - кальцію, калію, фосфору, вітамінів групи В та Е.
Житній хліб - корисна альтернатива білому пшеничному.
3 місце - рисове борошно.
Воно буває біле або цільнозернове. Звичайно, цільнозернове корисніше, бо містить клітковину. Такий вид борошна добре смакує у сирних запіканках.
2 місце - вівсяне борошно.
Його можна купити у магазині або отримати, перемоловши вівсяні пластівці у кавомолці. Вироби із цього борошна вважаються дієтичним продуктом. Вони містять багато корисних речовин та добре насичують. З вівсяного борошна виходять чудові млинці та кекси.
1 місце - гречане борошно.
Саме воно містить найбільшу кількість білка при мінімальній кількості жирів, вуглеводів та цукру.
Якщо ви худнете, зверніть увагу на гречане борошно. З нього виходять чудові млинці, - радить експерт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів про користь та шкоду авокадо