Усі знають, що булочки та струнка фігура - речі несумісні. Але є гарна новина для любителів випічки: якщо правильно вибрати борошно, то вироби з нього можуть цілком стати частиною вашого здорового раціону. Експерт зі здорового харчування Лора Філіппова розташувала різні види борошна у рейтингу за корисними властивостями. Яке з них найкорисніше - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за два тижні без шкоди для здоров'я

Який вид борошна ви б не обрали, вироби з нього достатньо калорійні, тому вживайте такі страви у першій половині дня, коли ми потребуємо більше енергії. Також пам’ятайте про кількість. 

5 місце - пшеничне борошно. Саме вироби з такого борошна потрібно мінімалізувати у своєму раціоні, адже у ньому містять вуглеводи, які затримують рідину та ведуть до появи зайвих кілограмів. 

«Корисна альтернатива пшеничному борошну вищого гатунку - цільнозернове борошно та борошно першого і другого гатунку. Секрет у тому, що в них міститься корисна клітковина», - зауважує дієтолог.

4 місце - житнє борошно. Цей вид борошна містить трохи менше калорій, ніж пшеничне та більше корисних речовин - кальцію, калію, фосфору, вітамінів групи В та Е. 

Житній хліб - корисна альтернатива білому пшеничному.

3 місце - рисове борошно. Воно буває біле або цільнозернове. Звичайно, цільнозернове корисніше, бо містить клітковину. Такий вид борошна добре смакує у сирних запіканках. 

2 місце - вівсяне борошно. Його можна купити у магазині або отримати, перемоловши вівсяні пластівці у кавомолці. Вироби із цього борошна вважаються дієтичним продуктом. Вони містять багато корисних речовин та добре насичують. З вівсяного борошна виходять чудові млинці та кекси. 

1 місце - гречане борошно. Саме воно містить найбільшу кількість білка при мінімальній кількості жирів, вуглеводів та цукру. 

Якщо ви худнете, зверніть увагу на гречане борошно. З нього виходять чудові млинці, - радить експерт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів про користь та шкоду авокадо