5 головних правил, як доглядати за шкірою влітку

Якого догляду насправді потребує наша шкіра влітку.

Поділитися:

Догляд за шкірою влітку потребує особливої уваги, адже надмірна спека, пекуче сонце, перепад температур та посушливий вітер мають вплив на її структуру і загальний стан. Аби шкіра залишалася сяючою та здоровою у найспекотнішу пору року, їй потрібен ретельний догляд. Якими засобами потрібно користуватися, та які процедури виконувати - читайте у наших рекомендаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 правил догляду за шкірою перед сном

ЗДОРОВИЙ СОН 

Для того щоб шкіра мала милий рум’янець та здоровий вигляд, потрібно спати не менше 8 год. на добу. Аби налагодити свій режим сну, створіть для себе спокійну та розслабляючу атмосферу і лягайте спати та прокидайтеся в один і той самий час. Не пийте багато води та сідайте вечеряти за 4 години до сну.

ОЧИЩЕННЯ 

У бездощові літні дні нас оточує багато вуличного пилу, тому потрібно ретельно очищувати шкіру. Пам’ятайте, що ні в якому разі не можна лягати спати нафарбованій, адже, таким чином, ваші пори залишатимуться забрудненими, а вранці з’являться висипи. 

@lorealskin

ЗВОЛОЖЕННЯ

У літній період важливо користуватися легкими за текстурою кремами, які здатні добре зволожити шкіру. Особливу увагу приділяйте зоні навколо очей. Для цього підберіть спеціальний ніжний крем. У випадку втоми та недосипання, користуйтеся патчами. Вони допомагають уникнути темних кіл та припухлостей. Крім того, не варто забувати про делікатну шкіру губ. Використовуйте зволожуючі помади та блиски, бажано з сонцезахисним ефектом. 

ПІЛІНГ ТА ДЕТОКС-МАСКИ 

У зимовий період верхній шар шкіри товстішає, і шкіра намагається захиститися від холоду. Саме тому потім вона втрачає гладкість і навіть здатна лущитись. Аби виправити це, потрібно регулярно робити глибоке очищення, пілінги та детокс-маски. Крім того, такий догляд допомагає не тільки позбутися «зайвої шкіри», а й звузити пори, покращити колір обличчя, розгладити зморшки та позбутися пігментації. 

SPF-КРЕМИ 

З початком літа шкіра потребує все більшого захисту від ультрафіолетових променів. Зволожуючі креми не завжди мають SPF-фільтри, тому так важливо підібрати свій ідеальний SPF-засіб, який надійно захищатиме від шкідливих сонячних променів. Не варто думати, що сонцезахисними кремами потрібно користуватися тільки під час походу на пляж, адже протягом тривалого перебування на вулицях міста наша шкіра також піддається впливу ультрафіолетових променів. Крім того, пам’ятайте, що простий тональний крем або пудра не здатні повноцінно захистити вашу шкіру, якщо вони не містять SPF-фільтри.

@emmahill

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 звичок, за які ваша шкіра вам подякує