5 способів, як використовувати полуницю в догляді за собою

Ця ягода не лише смачна, а й неймовірно корисна для нашої шкіри.

Поділитися:

На прилавках вже з'являється перша полуниця. Ця соковита, яскраво-червона ягідка - смаколик, перед яким важко встояти, а також чудовий засіб для домашньої косметики. Оскільки полуниця - джерело корисних речовин та вітамінів, тіште свою шкіру ароматними процедурами 2-3 рази на тиждень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 страв для тих, хто обожнює полуницю

МАСКА

Маски із полуниці допомагають розгладити зморшки, зробити шкіру гладенькою та сяючою. Змішайте декілька ягід полуниці з медом та йогуртом. Нанесіть пахучу суміш на добре очищену шкіру обличчя та шиї. Змийте маску через 20 хв.

ПІЛІНГ 

Вітамін С та саліцилова кислота, які містяться у полуниці, здатні добре очистити шкіру, живлять і тонізують її. Перетворіть декілька ягід полуниці на пюре, додайте цукор та оливкову олію. Готову суміш нанесіть на ділянки тіла, де відчуваєте сухість. Зробіть легкий масаж та змийте пілінг через 15 хв. 

ЛІФТИНГ 

Поживні речовини, що входять у склад полуниці, підвищують утворення колагену, тому косметичні процедури із полуниці забезпечать пружність, молодість та ніжність вашої шкіри. Змішайте полуницю з медом та сметаною, нанесіть на шкіру та змийте через 10 хв. 

БАЛЬЗАМ ДЛЯ ГУБ 

Полуниця добре зволожує, тому корисно наносити її й на губи. Використайте ретельно перетерте пюре полуниці для шкіри губ та змийте його через 5 хвилин теплою водою.

КРЕМ ПІД ОЧІ 

Допомогти зменшити темні кола під очима здатні не лише патчі, а й звичайна полуниця. Наріжте добре охолоджені ягоди на слайси та покладіть на шкіру під очима. Через 7 хвилин вмийтеся холодною водою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна полуниця та як її правильно вживати