Тепла весна дарує щедрий урожай. Проте рання картопля може перетворитися на справжню отруту. Як обрати корисну картоплю та при цьому не переплатити - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 поради, яким має бути харчування під час вагітності

КОРИСТЬ 

1. Рання картопля містить у собі корисні речовини та вітаміни. Молода картопля - продукт не лише смачний, а й корисний - тут вітаміни групи А, В та С, а ще кальцій та фосфор.

2. Молода картопля - дієтичний продукт. Однак на неї не можна налягати. Пам’ятайте, що денна норма цього продукту складає не більше 300 г. 

Відварювання та запікання - найкращі способи приготування молодої картоплі. Готуйте її не більше 15-20 хв. 

3. Молода картопля набагато корисніша, ніж стара. У ній міститься більше вітаміну С та менше крохмалю. 

4. Аби картопля залишалася корисною, її потрібно зберігати у темному прохолодному місці. Експерти радять не робити великих запасів молодої картоплі і зберігати її не більше 2-3 днів у нижній полиці холодильника. 

Ранню картоплю варто замочувати. Залиште її на 30 хв. у прохолодній воді. Це знижить концентрацію нітратів. 

ШКОДА 

1. Рання картопля, вирощена на нітратах, викликає різноманітні захворювання. Аби картопля виросла швидше, її можуть вирощувати так званим експрес-методом із додаванням нітратів. Дієтологи застерігають - така картопля лише шкодить здоров’ю. 

Якщо з’їсти велику кількість нітратів, вони можуть негативно вплинути на організм і викликати токсичний гепатит.  

2. Картопля із зеленими плямами - отруйна. Потрібно уникати картоплі із зеленими плямами. Вони свідчать про те, що у продукті міститься отруйна сполука салонін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, з якими легше схуднути