3 поради, яким має бути харчування під час вагітності

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Експерт зі здорового харчування розповіла, які продукти важливо споживати майбутнім мамам.

Поділитися:

Дитина може нормально розвиватися всередині утроби, тільки якщо її мама правильно харчується. Вагітні повинні харчуватися якісно та різноманітно. Експерт зі здорового харчування Лора Філіппова розповіла про всі особливості цього важливого для жінки періоду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна полуниця та як її правильно вживати

1. Не переїдати. Добова потреба вагітної жінки у додаткових калоріях складає лише 300 ккал за весь період вагітності. Твердження про те, що вагітна жінка повинна їсти за двох, вважається міфом. Крім того, ці додаткові калорії повинні бути корисними, а не додаватися до повсякденного раціону за рахунок тістечок та солодкого. 

2. Споживати більше овочів, зелені та фруктів. У порції овочевого або фруктового салату - якісні білки, жири та вуглеводи, які дуже добре нас насичують. 

Під час вагітності особливо важливо робити правильний вибір продуктів, адже саме від цього залежить здоров’я вашого майбутнього малюка. 

3. Замінити солодке на корисний салат або поживний бутерброд. В одній булочці або вафлях справді стільки ж калорій, скільки й у свіжому салаті з куркою або поживному бутерброді з сиром та вовчами. Проте у солодощах містяться лише прості вуглеводи, багато цукру та зовсім нічого корисного. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, з якими легше схуднути

Новини по темі