Чорний ринок і грошові махінації: Дмитро Комаров пішов на ризик, щоб заправити свій мопед

Світ навиворіт. Україна

Ведучий 1+1 з’ясував, як і за скільки можна заправити невеличкий мопед у Непалі.

Поділитися:

Ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро КомаровДмитро Комаров змусив десятки непальських жінок плакати від щастя, під час експедиції у Непалі, шукав не лише рецепт щастя місцевих жителів, а один із найдефіцитніших товарів – бензин.

За словами ведучого 1+1, Індія – це старший брат для Непалу. Проте нещодавно непальці спробували змінити свою конституцію та заборонити іноземцям керувати їхньою країною.

Індію такі нововведення не влаштовували, тому вона ввела санкції – заборонила ввозити в Непал пальне, – каже Дмитро Комаров.

Ведучий «Світ навиворіт» вирішив провести журналістське розслідування, в якому з’ясував, як і за скільки можна заправити невеличкий мопед у Непалі.

Місцевим жителям доводиться чекати 10-15 год. у чергах за бензином. Проте є інший метод – купити пальне на чорному ринку, – розповідає Дмитро Комаров.

Щодня з Індії в Непал нелегально постачають тонни пального. Для того, щоб показати глядачам 1+1 правду про грошові махінації, Дмитро Комаров вирішив зафільмувати процес покупки бензину на приховану камеру.

Якщо продавці здогадалися б, що я журналіст, мене чекали б неприємності, – зауважує ведучий 1+1.

Дмитро Комаров пішов на ризик, щоб купити 2 л. бензину за шокуючою ціною – 5 дол. за літр.

Нагадаємо, що нещодавно Дмитро Комаров ледве не потрапив під колеса автомобіля.

Новини по темі