Дмитра Комарова закопали живцем у розпечений пісок

Світ навиворіт. Україна

Дмитро Комаров розповів про найдивовижнішу страву, яку йому довелось скуштувати в Японії

Поділитися:

Новий цикл програми Світ навиворіт із Дмитром Комаровим розповість про землетруси та виверження вулканів, що часто відбуваються у Японії. Японія звідусіль оточена вулканами, а землетруси тут - далеко не рідкість. Дмитро стверджує, що японці живуть, наче на пороховій бочці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік залишився у зоні відчуження Фукусіми, щоб рятувати тварин

У новому випуску Дмитро Комаров та оператор Олександр Дмитрієв потраплять до острова Кюсю, найгарячішого місця однієї з найбільш сейсмічно активних зон світу, де відбувається 90% усіх землетрусів на планеті. Телеведучий покаже, як живуть японці біля підніжжя активного вулкану Сакурадзіма, який вивергається більше 100 разів на рік та щомиті може знищити ціле місто під потоками лави. 

Позитивним моментом життя біля вулканів є велика кількість гарячих джерел та пляжів. Команда відвідає унікальне «пекельне» місто Ібусукі та моторошне «криваве» озеро, назване так через помаранчево-червоний відтінок води. Дмитро Комаров вирішить усе спробувати на собі і навіть дозволить закопати себе під шаром гарячого піску.

Температура піску 50-55 градусів. Якби це була звичайна вода, то організм цього б не витримав, - зауважує Дмитро.

У минулій експедиції Дмитро показав усі наслідки катастрофи на АЕС Фукусіма. Ведучий зізнався, що йому було цікаво порівняти цю аварію із Чорнобильською і подивитися, як японці намагаються зменшити радіацію.

Вони знімають верхній шар грунту на зараженій території і утилізують його, проте наскільки це дієво? 

Дмитро Комаров відкрив таємницю наступних випусків Світ навиворіт. Після циклу «Вогняне кільце Японії» на українців чекає розповідь про те, як японці забезпечують собі довге життя. 

Ми розповімо, як японці готують та які делікатеси полюбляють, а також покажемо, що японці роблять для того, щоб бути здоровими та сильними.

Автор і ведучий програми також розповів про найекзотичнішу страву, які йому довелось скуштувати в Японії:

На острові Окінава живе більше тисячі чоловік, яким вже за 100 років. Ми будемо розкривати таємниці їхнього довголіття. Один з них криється в їжі. Наприклад, ми покажемо, як готується величезне око тунця.

Крім того, Дмитро Комаров продемонстрував знання японської мови:

Японці проявляють вдячність до інших японців словами: «Арігато годзаймас» і низьким поклоном. Найважливіше слово «вибач» на японській мові звучить як «Сумімасен». Цим словом вони і вітаються, і прощаються, і просять вибачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров показав, який вигляд має АЕС Фукусіма після аварії

Новини по темі