Дмитро Комаров долучився до оригінальної еко-ініціативи

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров підтримав еко-ініціативу по озелененню Києва

Ведучий підтримав еко-ініціативу по озелененню Києва.

Поділитися:

Відомий журналіст, телеведучий та мандрівник Дмитро Комаров долучився до ініціативи “Місто живих стін”, яка популяризує вертикальне озеленення із використанням винограду Вічі. Про це ведучий програм «Світ навиворіт» та "Мандруй Україною" повідомив у себе в соціальних мережах та закликав підписників приєднуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна знімає маски", — ведучий 1+1 Дмитро Комаров розповів, чому він зник з соцмереж

Ініціативу “Місто живих стін” започаткував його друг, начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний. Мета проєкт – популяризувати вертикальне озеленення, яке має безліч переваг: сприяє очищенню повітря, має охолоджувальний ефект влітку, допомагає поглинати дощову воду та зменшує шум. Дмитро Комаров розповів, чому вирішив долучитись до ініціативи:

«У подорожах я бачив багато «живих» стін і будинків. Це і знаменитий будинок із зеленими балконами в Мілані, і обплетені густими джунглями та ліанами домівки в тропіках. А у дитинстві одним з моїх улюблених місць дозвілля була альтанка у бабусиному дворі, заплетена виноградом. Такі проекти завжди притягують погляд. Мені хотілось, щоб і в моєму місті були стіни з живих рослин. Коли я дізнався про цю ініціативу, то звичайно ж, одразу вирішив приєднатися, бо це дуже класний спосіб зробити місто красивішим, стильнішим та екологічнішим. Свій Вічі я планую посадити на дачі батьків, щоб зробити там гарний паркан», – сказав журналіст і телеведучий.

Як раніше писав у себе на сторінці у Facebook Олександр Возний, Управління екології та природних ресурсів КМДА планує у майбутніх заходах із озеленення приділяти особливу увагу вертикальному озелененню і, зокрема, якомога частіше використовувати виноград Вічі.

Комаров

Еколог нагадав, що на вулицях із вертикальним озелененням вміст діоксиду азоту менший на 40%, а зважених часток (пилу) – на 60%. Також науково доведено, що влітку всередині приміщення із вертикальним озелененням температура нижча в середньому на 5 градусів у порівнянні з аналогічним приміщенням без зеленої стіни.

Планується, що в рамках ініціативи “Місто живих стін” у Києві буде висаджено понад 1000 паростків винограду Вічі, який підходить для вертикального озеленення в нашому кліматі, швидко зростає та не шкодить поверхням.

Новини по темі