Дмитро Комаров намагався приручити тигра

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров намагався приручити тигра
pixabay.com

Ведучий розкаже глядачам про перші заходи безпеки, які можуть врятувати життя при зустрічі з тигром.

Поділитися:

Сьогодні о 22:45 глядачі каналу 1+1 побачать продовження неймовірних пригод Світу навиворіт з Дмитром Комаровим у Бразилії. Ведучий повернувся в Амазонію, аби показати глядачам найпрекрасніші куточки фантастичної країни, в якій безліч вражаючих місць з чудесами природи та небезпечних і диких тварин.

Цього разу Дмитро Комаров познайомиться з людьми, історії яких не просто вражають, а й змушують кожного задуматися про силу природи та наслідки необачного ставлення людини до неї.

Про героїню Дейзі Мішімура ведучий вперше почув, коли полював на каймана в водах Амазонки. Дівчина разом з іншими бразильськими вченими досліджувала рожевих дельфінів та часом звертала увагу на місцевих кайманів. Недооцінивши інстинкти хижака, вчені гадали, що рептилія може стати другом людині, але одна ситуація спровокувала напад каймана. Бразильська дослідниця ледь не втратила життя.

«Я дев’ять місяців жила на дослідницькій базі на воді. Там було багато крокодилів і одному з них ми навіть дали ім’я Дороті. Ми підгодовували й любили її, і вона вже почала до нас звикати.

Але, коли мені чудом вдалося вирватися з пащі Дороті, я зрозуміла, що це хижак, у якого інстинкти завжди стоятимуть на першому місці, - поділилася з Дмитром Дейзі.

Дівчина не тримає зла на тварину і навіть засмутилася, коли місцеві жителі, яких ця ситуація обурила, вбили крокодила. Зараз Дейзі, якій рептилія відтяла ногу, ходить на протезі. Це їй ані трохи не завадило вийти заміж та зайнятися справою свого життя. Вона продовжує любити кайманів, тому намагається захистити та врятувати їх від винищення.

Дмитро Комаров також відвідав фазенду відомого бразильського телеведучого Жельберто Мірана. Колега познайомив Дмитра зі своїми найближчими друзями – тваринами, яких він колись врятував від жахливих умов в зоопарках. Серед них були тигри Том та його подружка Принцеса. Разом з Жельберто ведучий спробував нагодувати тварин та вигуляти їх по території фазенди. Дізнавшись про характер та особливості небезпечних хижаків, Дмитро Комаров розкаже глядачам про перші заходи безпеки, які можуть врятувати людині життя, раптом вона зустрінеться віч-на-віч з тигром в джунглях.

«Я дуже люблю цей епізод, коли ми побували в гостях у мого колеги, бразильського телеведучого, який все життя присвятив програмі про тварин. Це було дуже захоплююче. Домашні улюбленці Жельберто живуть у великому вольєрі, як в зоопарку. Господар - єдиний, хто може з ними гуляти. Вони гарчать абсолютно на всіх, і всі їх бояться. Але господаря підпускають. Тільки він може навіть вдарити злегка або схопити за шкуру, заштовхати в клітку. Тигри його слухаються, хоча можуть вбити одним ударом. Чому? Він - їхній лідер. Тварини звикли жити в родині, а він - їхній ватажок. Почувши його запах, тигри заспокоюються. При цьому на людей, які про них піклуються, годують щодня, тварини гарчать і кидаються. Досить цікаво було спостерігати за поведінкою Жальберто і розуміти, наскільки сильно хазяїн любить своїх тварин і як ця любов рятує життя хижакам», - поділився враженнями Дмитро Комаров.

Ще більше цікавого та корисного про поведінку диких тварин, телеглядачі каналу «1+1» дізнаються сьогодні о 22:45.

Новини по темі