До Дня народження програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров згадав, яка експедиція для нього стала найбільш особливою і чому

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров розповів, яка експедиція була для нього особливою: "Світ навиворіт" святкує 11 років в ефірі

11 грудня програма про подорожі «Світ навиворіт» святкує 11 років. До Дня народження тревел-шоу його автор та ведучий Дмитро Комаров разом із оператором Олександром Дмитрієвим згадали експедицію, яка запам’яталася їм найбільше.

Поділитися:

11 грудня 2010 року на 1+1 вийшов прем’єрний випуск програми «Світ навиворіт», який був присвячений експедиції у Камбоджу. З тих пір «Світ навиворіт» побував у експедиціях у 16-ти країнах світу та зняв 13 сезонів програми. У кожній державі Дмитро Комаров та Олександр Дмитрієв подорожували від 3 до 7 місяців, щоб дізнатись все про справжнє життя в країні та показати це телеглядачам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ навиворіт святкує 11 років: згадуємо розповідь Дмитра Комарова, з чого починалося тревел-шоу

Якою ж була експедиція, яка найбільше запам’яталася Комарову та Дмитрієву, і чому? Обидва зізнаються – це експедиція до Непалу у 2016 році. Дмитро Комаров згадує:

«Що таке не щастить, ми дізналися в Непалі. Ця експедиція виявилася для нас якоюсь знаковою, переламною і містичною. Непал вирішив влаштувати нам перевірку на міцність».

Комаров НепалФОТО: Facebook Дмитро Комаров

Дмитро Комаров розповідає, що ж не так було з експедицією у Непал:

►Спочатку Комаров та Дмитрієв ледь не сіли на літак, який потім розбився. Комаров каже:

«Нас від смерті відділяла посадка на цей борт, ми збиралися летіти на цьому літаку, але в останній момент змінили рішення».

І це фактично врятувало їм життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землі неконтактних племен: у прем'єрному випуску «Світу навиворіт» Дмитро Комаров вирушає на пошуки племені ваорані, яке вважають найнебезпечнішим у світі

►Далі оператор Олександр Дмитрієв дуже сильно пошкодив ногу, 2 тижні пролежав у місцевій лікарні та був змушений повернутися до України, щоб відновити своє здоров’я. Комаров говорить:

«Це був єдиний раз, коли Саша покинув експедицію, а я залишився».

Комаров НепалФОТО: Facebook Дмитро Комаров

Хоч це і сумна історія, але з позитивним присмаком. Завдяки своєму незапланованому поверненню додому Олександр Дмитрієв зміг бути присутнім на пологах дружини і бачити, як народжується його донька. Він зізнається глядачам:

«Так, побачити Еверест, звісно, було і залишається моєю мрією. Але завдяки цій ситуації я все ж таки потрапив до Києва, на пологи, і це для мене було найважливішим моментом у житті. Так вийшло, що Еверест і Непал розставив мої життєві пріоритети».

Комаров ДмітрієвФОТО: Facebook Дмитро Комаров

Коли доньці Олександра було усього 2 тижні, Дмитро подзвонив до нього і попросив повернутися до Непалу. І оператор погодився. Він розповідає:

«Я розумів, що я потрібен там, що треба їхати. І знав, що вдома вже все добре, я міг вирватися».

Але це не всі випробовування, які принесла мандрівникам експедиція до Непалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Світ навиворіт. Еквадор»: Дмитро Комаров спробує на смак смертоносну отруту кураре

►У Непалі Дмитра Комарова двічі евакуювали з гір на гвинтокрилі до лікарні, оскільки у нього був набряк легень. Мандрівник резуюмує уроки долі, які дала їм ця експедиція у 2016 році:

«Непал задавав нам питання: чи дійсно ви хочете продовжувати займатися цією роботою? Чи готові ви до таких пригод, випробовувань, ризиків? И ми дали собі відповідь? «Готові!»

Непал КомаровФОТО: Facebook Дмитро Комаров

За 11 років свого існування програма «Світ навиворіт» завоювала серця мільйонів глядачів. Дмитро Комаров разом зі своїм незмінним оператором Олександр Дмитрієв, незважаючи на труднощі в подорожах, продовжують вражати своїми експедиціями до найбільш екзотичних та загадкових куточків планети. Дивіться «Світ навиворіт» щосуботи о 18:30 на 1+1.

Новини по темі