"Світу навиворіт" 11 років: згадуємо, як Дмитро Комаров відвідав найстарішого батька на Землі з Книги Рекордів Гіннеса

Світ навиворіт. Україна
Світ навиворіт святкує 11 років: згадуємо історію найстарішого батька на планеті

Згадуємо трагічну історію найстарішого батька на планеті Земля.

Поділитися:

11 грудня 2010 року на телеканалі 1+1 вийшов прем’єрний випуск програми «Світ навиворіт», а цього року "Світ навиворіт" святкує 11 років! 

У першому випуску "Світу навиворіт" з Індії Дмитро Комаров знайомить глядачів з людиною, яка в 2010 році стала найстарішим батьком на планеті Земля: Рамджіт Рагхав. Йому було 94 роки, коли в нього народився син. Сам Рамджіт казав, що йому більше 100 років, але книга Рекордів Гіннеса стверджує, що за документами йому в 2010 році було 94. У самого Рамджіта жодних документів, за його словами, немає.

Дмитро Комаров згадує:

«Вже тоді, познайомившись із ним, я просто не повірив у те, що бачу. Це було справжнє диво, це було щастя.  Побачивши старого молодого батька, я теж світився від щастя. Тоді, прощаючись з ним після зйомки, я навіть не міг подумати, як трагічно закінчиться його життя і складеться доля всієї його родини».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров випробує на собі ритуал очищення кропивою і побачить, як відбувається суд корінних народів в Еквадорі

2012 року Рамджіт Рагхав побив свій власний рекорд і знову став батьком. Приблизно в 96 років у Рамджіта народився другий син. Проте через рік відбулася історія, яка назавжди змінила життя цієї родини, розповідає Дмитро Комаров:

«Те, що сталося у 2013 році, просто не піддається жодним поясненням, бо це жах. Це найстрашніше, що можна собі уявити. Перша дитина була викрадена і її так і не знайшли. Далі пішла ланцюгова реакція та трагічні події у житті Рамджіт Рагхава. У 97 років від нього пішла дружина і забрала дитину, а 2020 року сталася пожежа і Рамджіт загинув, на жаль».

Сусід Рамджіта розповів про останні дні життя найстарішого батька на планеті Земля: «Втрата старшого сина, а потім від нього пішла дружина з молодшим сином, що стало для нього справжнім шоком. Він часто плакав і не міг знайти собі місця. Почав багато курити. Весь час ходив до поліції дізнатися, чи не знайшовся син. Але розслідування нічого не дало. Він увесь час продовжував працювати у полі, хотів жити. Говорив, що сина знайдуть і він має жити тут, якщо він повернеться.

За півроку до смерті Рамджіт впав у полі і пошкодив стегновий суглоб. З того часу він був прикутий до ліжка. Сусіди постійно приносили йому їжу і доглядали його. У лютому 2020 року мій старший син почув крик та побачив пожежу в будинку. Він покликав на допомогу, а сам побіг витягати Раму. Коли син виніс його, він ще був живий. Його доправили до лікарні, і там на третій день він помер. На його кремацію прийшло все село та господар будинку. Всі любили Рамджіта і пам'ять про нього досі живе у наших серцях».

Дивіться «Світ навиворіт» щосуботи о 18:30 на телеканалі 1+1.

Як Дмитро Комаров рятував "Світ навиворіт" під час пандемії та як переживає розлуки з дружиною, дивіться сюжет: 

Новини по темі