Весілля у пакистанській пустелі: у «Світі навиворіт» покажуть весілля, де наречений і наречена ніколи не бачили одне одного

Світ навиворіт. Україна
Пакистанський сезон «Світу навиворіт» в самому розпалі

Дмитро Комаров дізнається, який викуп дають за наречену в пакистанській пустелі, чим пригощають гостей серед пісків і навіщо наречений надягає на себе гроші.

Поділитися:

Пакистанський сезон «Світу навиворіт» в самому розпалі. Вже завтра о 18.30 на 1+1 вийде новий випуск, в якому Дмитро Комаров побуває на дуже незвичній події — весіллі посеред пустелі, де молодята жодного разу не бачили одне одного, наречений одягнений в костюм з грошей, а гостей пригощають екзотичними пустельними стравами .

Пустеля — найскладніше для життя місце на землі. Практично повністю відсутня вода, посухи, піщані бурі, колосальні перепади температур і смертельно небезпечні комахи — це щоденні реалії народів пустель. За тисячі років люди навчилися виживати там, де, здавалося б, це неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як танцюють судді «Танців з зірками»: вражаючі виступи Катерини Кухар, Влада Ями та Макса Чмерковського (відео)

Дмитро Комаров вирушив в одну з найбільш незвичайних пустель планети — Тар, щоб дізнатися, чому місцеві народи досі вибирають суворі піски замість комфортних міст, і які дикі традиції вони зберегли від предків.

Світ навиворіт

Пустеля Тар вважається найбільш густонаселеною на планеті. Колись тут текла річка, а на її родючих берегах селилися люди. Це був центр караванної торгівлі. Але річка змінила русло, піски зайняли місце садів, а температура влітку тепер тут сягає 50-ти градусів. Незважаючи на суворі умови, в цій пустелі живе приблизно 12 мільйонів чоловік, включаючи територію Пакистану та Індії. Тар — дуже яскрава і жвава пустеля, де вирує життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дякую мамі: за що Маша Єфросиніна вдячна мамі, а що не може пробачити й досі (відео)

«Ми побували на весіллі, де наречений і наречена ні разу не бачили одне одного. Про шлюб домовилися батьки, і пара вперше побачиться на своєму весіллі. І це не відразу. Ще одна особливість її в тому, що це весілля індуїстів в мусульманській країні. Але тут все проходить не за традиційним канонами індуїстських весіль. Це — пустеля, тут свої ритуали. Побувати на  такому весіллі — велика удача для журналіста. Це - унікальні кадри», — розповів Дмитро Комаров.

Світ навиворіт

Незважаючи на те, що в іншій частині Пакистану діють суворі закони, тут на весіллі гості п'ють і танцюють. А в той час, як у нас женихи витрачають багато грошей на весільні костюми, в пустелі Тар вони просто надягають на себе гроші. Частування тут теж незвичайні - через суворі пустельні умови, люди змушені їсти те, що може запропонувати природа. За традицією програми, Дмитро Комаров покаже дивовижні місцеві страви і навіть наважиться їх спробувати.

Який викуп за наречену дають в пакистанській пустелі, чому наречений не може їсти на власному весіллі і чи сподобаються молодята одне одному — дивіться вже завтра о 18.30 в «Світі навиворіт» на 1+1.

Новини по темі