Українська художниця створила колекцію ляльок в сценічних образах Катерини Кухар

Танці з зірками

Міні-копія: Катерина Кухар в образах Жизель, Одилії та Джульєтти

Поділитися:

Українка Тамара Шептишин створила лімітовану серію ляльок, надихнувшись образами прими-балерини Катерини Кухар з балетів «Жизель», «Ромео і Джульєтта», «Лебедине озеро». Ляльки мають безсумнівну схожість з українською балериною та вимогливим суддею шоу Танці з зірками на каналі 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжні Мавки! Осадча, Кухар та Єфросиніна зачарували казковими образами

Створюючи образи ляльок, Тамара відтворювала все найдрібніші подробиці  костюмів, зачісок та прикрас видатної балерини.  Наприклад, в образі чорного лебедя Одилії – це імітація головного убору з пір'ям та короною з червоних каменів, гаптування на легендарній ретро пачці, яку юній Катерині ще в училищі подарувала прославлена прима-балерина Тетяна Таякіна. Відомо, що цей костюм Катерина дуже цінує.

Авторка ексклюзивної ляльки для кожної міні-копії Катерини Кухар створила зачіску, одяг, аксесуари і навіть пуанти.

Тамара Шептишин: «Катерину Кухар я вперше побачила в шоу Танці з зірками на каналі 1+1. Вона була, немов порцелянова статуетка, прекрасна і витончена. Одного разу я помітила афішу у Львові, де Катя повинна була танцювати в балеті «Жизель» – так у мене народилася ідея створити лялечку «Катерина Кухар». Одну ляльку я шию приблизно 3-4 дні, там дуже багато тонкої і ювелірної роботи. Одяг та аксесуари для ляльок створювалися  вручну. Особливо багато часу пішло на зачіску Джульєтти, яка зроблена з натурального шовку, тому локони виглядають, як справжнє волосся. Копітка і тривала робота була і над крихітними пуантами. Кожна вишивка на костюмах ляльок, і навіть сценічні прикраси, характерні для конкретного спектаклю, щоб образ точно збігався з тим, в якому виходить на сцену Катерина Кухар».

Першою свою міні-копію в ролі Жизель отримала в подарунок сама Катерина Кухар: «Це один з найприємніших подарунків для мене. Моя дочка Настенька була в захваті, коли побачила цю лялечку. Вона сказала: «лялька - мама». Я сподіваюся, що з нового сезону ці ляльки можна буде купити на наших виставах».

Нагадаємо, що цієї осені глядачі 1+1 побачать Катерину Кухар у суддівському кріслі другого сезону Танців з зірками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар заінтригувала складом учасників нового сезону Танців з зірками

Новини по темі