"Вільні і талановиті діти у нас ростуть", — Алла Мазур зустрілась з переможницею в номінації «за медійність» у конкурсі КрутеЗНО

ТСН. Тиждень
Алла Мазур зустрілась з переможницею в номінації «за медійність» у конкурсі КрутеЗНО (фото)

Телеведуча була амбасадоркою конкурсу.

Поділитися:

Ведуча 1+1 Алла Мазур зустрілась з Мішель Бондар, яка отримала спецвідзнаку від телеведучої "за медійність" у конкурсі "літкастів" КрутеЗНО. Мішель Бондар — дівчинка з Дніпра, студентка-першокурсниця Інституту журналістики КНУ імені Шевченка. Алла Мазур являється амбасадоркою конкурсу і має власну номінацію для нагороди. Юну переможницю Алла запросила в прямий ефір підсумкового випуску ТСН.

ТСН

"Та сама школярка, яка захопила мене своїм літкастом у конкурсі КрутеЗНО", — розповідає Алла Мазур. 

Літкаст — це аудіопереказ улюбленої книги. Щоб допомогти старшокласникам легко і творчо підготуватися до ЗНО — Київська мала академія наук разом із сайтом LitCom ще до війни започаткували конкурс таких літературних записів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Я вірю в нашу перемогу, бо ми вже стали єдиним незламним щитом», – Алла Мазур розповіла про свій внесок у боротьбу з російськими загарбниками

"Мені ідея дуже сподобалася — включно з крутою назвою. А ще більше надихнуло те, що ні організатори, ні учасники не відмовилися від неї навіть в час великої війни: під обстрілами і в окупації", — зазначила ведуча 1+1.

Алла Мазур

Алла Мазур поділилась світлинами з Мішель та розповіла, який саме подарунок зробила дівчині:

"... запрошення в прямий ефір підсумкового випуску ТСН — це і був мій сюрприз-відзнака для переможця в номінації «за медійність». «Мішель перемогла не випадково - переконалася ще раз за 5 хвилин нашого спілкування. Думаєте, дівчинку напружив прямий телеефір? Аж ніяк!) Зібрана, зосереджена, точна в думках і формулюваннях - і водночас легка і доброзичлива. Якби відбір на телевізійну спеціалізацію в універі відбувався просто зараз — впевнена, Мішель легко б його пройшла. А поки в її арсеналі — три предмети по 200 балів в мультитесті ЗНО після школи: що теж непогано для студентського старту, погодьтесь) Ну і літкаст, який реально захоплює. Подарувала Мішель на згадку літературний експеримент команди ТСН: книгу «Незалежність очима ТСН», яку ми з колегами разом з істориком Валерієм Примостом написали до 25-і річниці Незалежності. А вона у відповідь розказала секрет отієї хустинки, що у неї на шиї. Там написано: «Маруся Чурай». Так, та сама легендарна Маруся Чурай, про яку написала свій роман у віршах улюблена поетеса моя і Мішель: неповторна  Ліна Костенко. Саме про цей роман записала свій літкаст Мішель Бондар. І саме цей літкаст подарував нам з Мішель зустріч, що так зігріла на початку року. Можемо пишатися, друзі: вільні і талановиті діти у нас ростуть!"

Алла Мазур

Дивіться сюжет ТСН про учасників проєкту КрутеЗНО:

Новини по темі