90-річний волонтер Сергій Вознюк, який пережив два Голодомори та Другу світову війну, плете для українських військових камуфляжні сітки (сюжет ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
90-річний Сергій Вознюк волонтерить та плете сітки для військових

90-річний волонтер: як пенсіонер допомагає військовим.

Поділитися:

Вік волонтерству не завада: це доводить 90-річний Сергій Вознюк. Чоловік уміло і швидко плете маскувальні сітки й одразу передає бійцям на передову. Самостійно сплів понад сотню одиниць камуфляжного маскування. ТСН розповідає, що це не єдине, чим волонтер-довгожитель допомагає нашим військовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік, який має 14 дітей та 43 онуки врятував з-під обстрілів понад 1800 людей: історія Володимира Брички (сюжет ТСН)

Пан Сергій допомагає бійцям ще з 2014 року. Кожна сітка, яку він плете, довжиною у 4 метри та 2 завширшки. Аби сплести одну сітку, працює майже цілодобово 5 днів. Розповідає:

"Я вже сплів 39 сіток від початку повномасштабної війни. А так, разом я сплів вже близько 100 сіток. День ріжу, звечора йду до хати та до 12 ночі ріжу шматочки. А потім йду відпочивати".

Матеріалами Сергія Вознюка забезпечують волонтери. Василь Кізка привозить клаптики камуфляжу, які забирає зі швейної фабрики. Він каже:

"Сергій не дає жити, коли у нього завершуються матеріали. Він може подзвонити рано вранці чи пізно ввечері. Дуже сердиться, якщо я приводжу тканини невчасно та Сергій має "простій". Йому не треба ніякого фотозвіту. Він каже: "Бог все бачить, ми працюємо для України". 

Волонтери також відправляють готове маскування на передову. Пан Сергій має подяки від багатьох батальйонів, яким він плів захист. Також пенсіонер передає на фронт смаколики, усю свою консервацію. Варення, джеми та лісові гриби заготовляє бійцям щосезону:

"Відправляю компоти, варення. Останнє, що відправив бійцям — мішок муки", — розповідає Сергій.

Пан Сергій дбає про захисників, бо ж і у нього зараз на передовій двоє онуків. Себе ж Сергій Вознюк вважає справжнім бандерівцем: син ворога народу знає ціну свободи ще з дитинства. Його батька, звичайного селянина, радянська влада у 39 році запроторила на Колиму.

"Тоді дітям-сиротам мастили шматочок хліба повидлом та давали у велику перерву. А мені не давали, тому що мій батько був ворогом народу", — пригадує пенсіонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабуся хусткою обмотала голову собачки, щоб та не лякалася пострілів — історія Марії Юхимівни з Горенки, фото якої облетіло соцмережі

Сергій Вознюк, який пережив два голодомори, Другу світову та батькове заслання тепер щоночі думає про нинішню війну.

"росія сама не знає, що їй треба. росія без України — все одно, що плуг без коня", — каже Сергій Вознюк.

Найбільше літній волонтер боїться побачити рашистів у себе вдома, тому буде допомагати армії стільки, на скільки вистачить сил.

Дивіться сюжет із подробицями:

Новини по темі