Чоловік, який має 14 дітей та 43 онуки врятував з-під обстрілів понад 1800 людей: історія Володимира Брички (сюжет ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Багатодітний чоловік врятував з-під обстрілів понад 1800 людей: історія Володимира Брички (сюжет ТСН)

Історія пана Володимира, який врятував велику кількість людей з-під обстрілів у гарячих точках.

Поділитися:

Понад 1800 людей з-під обстрілів зумів урятувати Володимир Бричка із Рівненської області. Він виростив 12 своїх та двох прийомних дітей, у нього 43 онуки. Чоловік просто не міг залишатися осторонь, коли розпочалася повномасштабна війна. У свої 67 особисто возить допомогу військовим та цивільним, а ще евакуює тих, хто цього потребує. ТСН познайомилися із героєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11-річний хлопчик-переселенець Максим назбирав значну суму грошей для військових: як йому це вдалося (сюжет ТСН)

Пан Володимир — пастир тутешньої церкви. За допомогу взявся ще у 2014-му. Тепер він не лише возить харчі на фронт, а їдучі назад евакуює цивільних. Йому у цій справі допомагає зять та уся округа.

Увесь біль потерпілих від російської збройної агресії відчуває, як свій, тож Володимир жодного разу не сумнівався, чи їхати рятувати людей у гарячі точки. Навіть після того, як росіяни вбили його товариша волонтера за кермом: розстріляли та кинули гранату в машину.

Надія Бричка, дружина Володимира, каже:

Дуже хвилююсь за нього. Сподіваємось, що Господь допоможе, аби ці вороги відійшли від нашої країни.

У його рідному селі врятованим влаштовували тимчасовий притулок. Потому везли далі в безпечніші українські міста чи до кордону. Пан Володимир навіть евакуйовував дитячий будинок: 52 немовлят та малюків вивозив із Ворзеля. Голодні та холодні вони близько місяця жили під російськими обстрілами. Їхній плач і досі в голові Володимира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька втратила обидві ноги, мама – одну, а бабуся – загинула: історія родини, яка намагалася евакуюватися на Краматорському вокзалі

Скільки людей завдяки Володимиру Бричці було врятовано, йому порахувати важко. Але в селищній раді це зробили: встановлено, що врятували понад 1800 людей. Селищний голова Григорій Таргонський каже:

Такий герой не має забуватися. Було прийняте рішення надати йому нагороду найвищого рівня, присвоєння Героя України.

Проте пан Володимир героєм себе не вважає: каже, що робить те, що має. Він знову збирається у дорогу везти все необхідне тим, хто це потребує. 

Дивіться сюжет з подробицями:

Новини по темі