"Я вірю, що ми дотиснемо МОК", — абсолютна олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва в ефірі марафону "Єдині новини"

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва про Україну під час війни

Лілія Подкопаєва розповіла про емоції від перших відвідин України в умовах повномасштабної війни та про допомогу із США.

Поділитися:

У вівторок, 21 лютого, абсолютна олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва й амбасадорка проєкту 1+1 media – «Спортивний фронт» – завітала в студію телеканалу 1+1 в межах загальнонаціонального марафону "Єдині новини". Під час ефіру олімпійська гордість розповіла про емоції від перших відвідин України в умовах повномасштабної війни, а також тонни привезеної допомоги зі Сполучених Штатів Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли ми прощалися з Президентом України, мене пробрало до мурах" — Анджей Дуда в ексклюзивному інтерв’ю Наталії Мосейчук

«Коли потягом приїхала до Києва та побачила людей, життя в яких продовжується, це мене надихнуло. Але потім, коли почула повітряну тривогу та вибухи, все змінилося за одну хвилину. Стає моторошно. Ніби падаєш у безодню і не можеш себе спинити…Моя сім’я робить все можливе, аби допомогти нашій країні. Буквально нещодавно ми передали українській прикордонній службі 2 тонни нелетальної допомоги – зимові куртки, балістичні окуляри, тактичні рукавички, рюкзаки, спальні мішки. Відчуваю внутрішній підйом, що 500 пар очей будуть захищені, 700 пар рук будуть зігріті», – зазначила Лілія Подкопаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погони підполковника для героя України посмертно: DOROFEEVA виконала останню волю загиблого бійця (відео)

До того ж Лілія разом з ведучими марафону «Єдині новини» Марічкою Падалко та Русланом Шаріповим обговорили спроби Міжнародного олімпійського комітету повернути російських та білоруських спортсменів до змагань.

«Все, що завгодно, але спорт не може бути нейтральним. Кожен спортсмен – це та людина, яка є рупором і представляє країну на міжнародних аренах…Хочу подякувати Президенту України Володимиру Зеленському та Міністерству закордонних справ за те, що вони тримають руку на пульсі, аби дотиснути МОК».

Нагадаємо, що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні дев’ять, відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, олімпійський чемпіон Жан Беленюк, абсолютна олімпійська чемпіонка Олімпійських ігор 1996 року Лілія Подкопаєва.

Новини по темі