Як українські діти грають у війну: хлопці організували загін та допомагають місцевій теробороні (сюжет ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
 Діти організувалися у загін і допомагають територіальній обороні охороняти дорогу: сюжет від ТСН

В Україні вже росте покоління дітей війни. В які ігри грають діти на деокупованих територіях та як вони допомагають дорослим захисникам?

Поділитися:

В які ігри граються сучасні діти? Як війна відобразилася на їхньому дозвіллі? Про хлопців, які об'єдналися у загін та допомагають місцевій територіальній обороні, розповіли у сюжеті ТСН.

Діти з Нової Басані, що на Чернігівщині, які місяць прожили під російською окупацією, відтепер грають у війну. Два Назари і Влад організувалися у загін і допомагають місцевій територіальній обороні охороняти дорогу. Навіть знімальна група ТСН мусила сказати їм цілих три паролі, щоб проїхати далі. Це слова "паляниця", "Укрзалізниця" та "полуниця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Щоденники війни»: як улюблена скрипка допомогла Юлії Фесенко налагодити життя після евакуації з Харкова

Мама одного з хлопчаків Світлана Кебкал згадує:

"Коли бомбили нас перший раз, ми бігли в погріб, а син співав гімн України. Мені було страшно, а він мене заспокоював".

Після деокупації села мужній 10-річний хлопець загітував сусідських хлопчаків створити власний загін тероборони. До охорони своєї вулиці підійшли серйозно: на дорозі три кордони "їжаків", зроблених власноруч. Юні захисники не знімають з облич балаклав, в руках у них саморобні дерев'яні гвинтівки. Поруч з пунктом пропуску імітація польової кухні, медпункту, у кожного є власна аптечка та сухпайок.

Діти грають у війну

Хлопці дуже обережні і пам'ятають про власну безпеку: якщо знаходять підозрілий предмет на дорозі, не чіпають його, а повідомляють місцеву владу. Адже вони знають про небезпеку замінувань, яка зберігається на деокупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, міни! Мультики та пісенька для дітей про правила поводження з невідомим предметами (відео)

Назар, Влад та Назар чітко знають, хто наш ворог, і не з чужих слів розуміють, що треба робити:

"Захищати рідну Україну!"

Новини по темі