Багатодітна родина з Сумщини тікала від окупантів і потрапила в ДТП: подробиці драматичної історії (відео)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Багатодітна родина потрапила у ДТП, тікаючи від окупантів: подробиці у ТСН (відео)

В ТСН розповіли історію багатодітної родини, яка, тікаючи від окупантів, потрапила у ДТП.

Поділитися:

Кореспонденти ТСН поспілкувалися з багатодітною родиною з Сумщини, яка тікала від ворожих обстрілів і потрапила у ДТП. На щастя, всі залишилися неушкодженими і наразі родина перебуває у відносно безпечному місці на Львівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самотужки палив ворожу техніку і помер від куль окупантів: історія трагічної загибелі в Ірпені 26-річного Сергія Кряжа (відео)

Родина з 9-ма дітьми, 8 з яких прийомні, проживала у великому будинку за 3 км від Сум, поруч з полем, де майже з першого дня війни перебували російські окупанти. Мама озвучує жахливі спогади про той час:

"Коли вони намагалися увірватися в місто через поле в нашу сторону, ми стояли з топорами і вилами".

На щастя, окупанти не дісталися їхнього будинку, але деякий час, через небезпеку обстрілів, родина перебувала у підвалі. У сім'ї 8 дівчат-підлітків, і  мама у підвалі вчила їх, як зустрічати окупанта з вилками та викрутками у руках. Вона каже:

"Не можна бути пасивними, треба до останнього боротися за своє життя".

підвал

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народжена під обстрілами: Ганна Тимченко розповіла про домашні пологи в окупованій Бучі («Щоденники війни»)

З дому родина виїхала, як тільки трохи стихни обстріли, однак дорогою на маму з дітьми чекало ще одне випробування: на машини, в яких були діти, вночі наїхала фура. Винуватцем ДТП став водій вантажівки, який грав за кермом у гру на телефоні.

ДТП

На щастя, в результаті ДТП ніхто суттєво не постраждав, але дуже налякалися. Лише у мами залишився величезний синець на руці, який ще і досі не зійшов після аварії. Після всіх випробувань родина оселилися на Львівщині у дитячому центрі, діти з якого евакуювалися за кордон. Розрадою для всіх стали домашні улюбленці: свинка Шушик, щурик Вінні і ще 4 собаки. Тварин під час евакуації діти вивозили на руках. Про тваринок мама каже:

"Ми не залишаємо своїх тварин, ми всі разом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія знаменитого песика Патрона, який допомагає працівникам ДСНС розміновувати території

Головне, каже мати, що всі живі та неушкоджені, їхній дім вцілів, тож є куди повертатися після перемоги. А що родина повернеться додому, це абсолютно точно, бо жінка каже:

"Пуповина землі своєї нас тримає, ми українці".

Дивіться історію багатодітної родини, яка вціліла двічі, тікаючи від окупантів:

Новини по темі