Діти, яких росіяни зробили сиротами: у селі Шевченкове двоє братів залишилися без батьків – їхню машину розстріляли окупанти (сюжет ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Діти, яких росіяни зробили сиротами: у селі Шевченкове двоє братів залишилися без батьків, адже їхню машину розстріляли окупанти (сюжет ТСН)

Історія двох братів, чиїх батьків розстріляли у машині російські окупанти.

Поділитися:

У селі Шевченкове на Київщині без батьків залишилися двоє братів – 5-річний Серафим та 12-річний Тимофій. Їхню маму та тата окупанти розстріляли того дня, коли тільки увійшли до села. Зараз хлопчики живуть зі своєю рідною тіткою та її сім'єю. Ті забрали дітей до себе одразу, але розповісти їм правду змогли лише за 10 днів. Історію цієї родини розповіли ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досі здригається від гучних звуків: історія 60-річного чоловіка та його собачки Жужі, які пішки дійшли з Маріуполя до Запоріжжя

Вранці 8 березня Юлія та Сергій торгували на місцевому базарчику, діти були вдома. Саме того дня в село зайшли окупанти. Коли вони вже почули наступ ворожої техніки та рев двигунів, намагалися сісти в автомобіль та поїхати до дітей. Проте російські солдати розстріляли колонну. Шансів вижити у подружжя фактично не було, адже авто було розстріляне прицільно. У салоні машини Юлії та Сергія простріляна навіть підвіска у вигляді тризуба. Жінка й чоловік загинули по дорозі додому, не доїхавши якихось пів сотні метрів. Забрати тіла з місця події змогли не одразу: рашисти дозволили це зробити на третій день. 

Першим про це дізнався дядько хлопців Сергій Проворнов через телефонний дзвінок:

Телефонує знайомий та каже: "Сергій, Ваших рідних розстріляли". Я одразу й не зрозумів, що розстріляли Юлю та Сергія. 

За словами дядька хлопців, найважче було сказати про це дітям. Братів вони з дружиною одразу ж забрали до себе, але розповісти їм правду тітка Олена Стрілець змогла лише через 10 днів:

Ми прокинулись і Серафим запитав у мене, чи вбили його тата й маму. Я його взяла за руки та сказала, що це правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові відкриють перший в Україні банк шкіри у новому опіковому центрі: як проходитиме лікування пацієнтів (розповіли у ТСН)

Олена з чоловіком вже оформили опікунство над молодшим. Зі старшим це зробити не так просто: він син від першого шлюбу, його батько живе в білорусі. Чоловікові повідомили про те, що сталося в соцмережі, але він не відповів.

Олена каже: тепер у неї троє синів. Вони до цього завжди товаришували сім'ями: жили в одному селі, часто проводили час разом. Її син навчається з Тимофієм в одному класі. Тому хоч у хаті й місця небагато, головне, що вони всі разом. 

Третій місяць хлопці вчаться жити без батьків. Не плачуть та не бояться нічого, коли разом, бо один для одного вони зараз найбільша підтримка та розрада.

Дивіться сюжет з подробицями:

Новини по темі