Марічка Падалко розповіла, як почати займатися бігом взимку

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як почати бігати взимку: поради від Марічки Падалко

Телеведуча власним прикладом надихнула українок вести більш здоровий спосіб життя.

Поділитися:

Біг покращує настрій і самопочуття, позитивно впливає на здоров’я та зовнішній вигляд. Під час пробіжки задіяні всі групи м’язів, тому це чудова альтернатива виснажливому тренуванню в спортзалі. Проте, якщо почати бігати влітку доволі просто, взимку на такий подвиг наважиться не кожна. І дарма!

Ведуча ТСН Марічка Падалко розповіла, чим корисний зимовий біг, і як правильно до нього підготуватися.

4 причини почати бігати взимку від Марічки Падалко:

  1. Не жарко! Звучить на перший погляд банально, але насправді бігати в -5-10°С набагато легше, ніж в +30°С.

  2. Зимовий біг загартовує краще, ніж літній.

  3. Вилізти на пробіжку взимку значно складніше, ніж, скажімо, навесні. А значить, почуття гордості за себе по її завершенні буде в рази більшим.

  4. Зимовий біг — це ліки від хандри

Також телеведуча порадила, яке взуття обрати для зимового бігу:

«Мене часто питають, в яких кросівках я бігаю взимку. Відповідь: в тих самих, що і влітку. Минулого літа я купила на дитячому розпродажі «зимові» кросівки. Вони мають водонепроникну мембрану і важчі. Скільки разів я в них бігала? Нуль. Зате я їх активно використовую для ходіння пішки по місту навесні чи восени. Тому моя порада — не витрачатися на дорогі «зимові» кросівки, особливо в «сезон». Нога під час бігу не мерзне, особливо в «лижних» шкарпетках чи гетрах».

Вдягатися Марічка Падалко рекомендує в залежності від того, з якою швидкістю ви бігаєте:

«Чим повільніше ви бігаєте, тим тепліше вдягайтеся. Але ви не мусите бути мокрі! Перші п'ятсот метрів мають бути за відчуттями трохи «прохолодними», а потім вам має бути комфортно. Але не жарко, так щоб обливатися потом!».

«Куртка на фото — не найкращий варіант», — продовжує Марічка. — «Вона дає відчуття захищеності, коли дме сильний вітер. Але за нормальної морозної погоди, робить всередині «сауну». Коли знімаєш, то всередині вся мокра. Мені подобається бігати в куртці-жилетці без рукавів, щоб була вентиляція. Або в вітровці з тканини, що дихає.

І ще, всі досвідчені бігуни рекомендують вдягатися шарами: замість однієї товстої майки чи кофти — дві тонкі. А найважливіше взимку, як на мене, правильно розрахувати дистанцію «туди» і «назад» — забігати на таку відстань, звідки ви зможете повернутися бігом, а не «доходити» пішки, бо втомилися. Так є ризик захворіти!».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко розповіла про перший ефір на 1+1

Новини по темі