Наталія Мосейчук розплакалася у прямому ефірі ТСН: мама почула серце свого загиблого сина, яке вона віддала заради порятунку життя українського героя

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Чому Наталія Мосейчук розплакалася у прямому ефірі ТСН?

Разом з Наталією Мосейчук плакала вся країна: мільйони телеглядачів перед екранами та сотні тих, хто зібралися подивитися прямий ефір ТСН коло Золотих Воріт в Києві. Всі відчули як б’ється пересаджене серце і не стримали сліз. Вражаюча історія про жертовн

Поділитися:

Дві родини зі Львова та Криму об’єднало горе втрати і радість життя. Історію дивовижного порятунку 52-річного героя війни, кримчанина Віктора Маршала розповіли у сюжеті ТСН про донорство в Україні. Чоловіку і батьку родини 52 роки – його нове серце на 23 роки молодше від нього. Віктор жив у Криму, після окупації півострова пішов добровольцем на Схід, там і стався вирішальний удар по його здоров’ю. Серце виходило з ладу, практично зупинялося – врятувати його могла тільки трансплантація. Один шанс з мільйону. Часу обмаль. Лист примарного очікування, як здавалося. Віктор не вірив у порятунок і почав прощатися з донькою, родиною, завершував справи:

Я дуже переживав, що якщо залишу доньку одну, то вона з усім не впорається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисерка Олеся Коваленко розповіла подробиці унікального спецпроекту ТСН у День Незалежності

Але диво сталося! Диво крізь горе. Донором став 29-річний львів’янин Ігор Коваль, майже ровесник Незалежності. Ігор в такому юному віці трагічно загинув, раптово, неочікувано – розірвалась вроджена аневризма. Шок для всіх близьких. У молодого хлопця щойно народився син, якого назвали на честь батька. Все життя попереду. Та Ігор наче щось відчував, і якось мамі за місяць до смерті сказав: якщо раптом зі мною щось станеться, хотів би віддати свої органи і допомогти іншим. І мама виконала волю сина.

Трансплантацію для Віктора встигли зробити лікарі Львівської лікарні швидкої допомоги і столичного Інституту серця. Мама загиблого Ігоря, пані Людмила розповіла:

У себе в телефоні пана Віктора я записала Віра-Надія, тому що я повірила, що ми з моїм сином можемо врятувати інше життя на Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабний тур «ТСН» до Дня незалежності об’єднав серця українців

Вперше мама Людмила і врятований Віктор зустрілися під час особливого випуску ТСН до 30-річчя Незалежності України! Цю мить не передати словами. Дивіться відео. Наталія Мосейчук дала можливість через стетоскоп почути серцебиття у грудях Віктора. Вже три місяці там б’ється серце її загиблого рідного сина Ігоря. І Віктор живе! Наталя Мосейчук сказала:

Пані Людмило, ось послухайте серце вашого сина. Знаю, вам тяжко, мені теж. Ніхто не може стримати сліз, ваша історія неймовірна! Пані Людмило, величезне спасибі за ваш громадянський подвиг і за ваш материнський подвиг. Пане Вікторе, тепер ви маєте жити за двох!

Ще кілька років тому посмертне донорство для України було надзвичайною подією – одиничні випадки відбувалися завдяки ентузіазму поодиноких хірургів. Рівень медицини у державах визначається за рівнем трансплантології. І от два роки тому в українській трансплантології стався небачений прорив – тільки за ці півроку була зроблена рекордна кількість пересадок – 126 врятований життів!  Половина з них – це посмертне донорство. Наразі ліцензії на трансплантацію мають вже 40 медичних закладів в Україні. Щира вдячність всім, хто рятує життя і хто дарує його.

Журналістка ТСН Ірина Маркевич, яка готувала цей сюжет, вразила новиною! Цей прямий ефір врятує нові життя українців! Чиїхось батьків, дітей! Сьогодні, на наступний день після перегляду телеефіру родичі загиблого пацієнта, які до цього не хотіли давати дозвіл на забір органів в Львівській лікарні швидкої допомоги, підписали документ на згоду! Людина, яка, на жаль, пішла з життя, подарує життя іншим, і це диво…

Не менш зворушливий був момент під час параду на Хрещатику, коли дівчинка, що уособлювала Україну віддала квіти військовому... Дивіться, що відомо про дитину, яка розчулила всіх:

Новини по темі