Перемога, присвячена Україні: 18-річна Соломія Ткачівська втретє стала чемпіонкою світу з сучасного танцю

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
18-річна Соломія Ткачівська втретє стала чемпіонкою світу з сучасного танцю та присвятила свою перемогу Україні
Facebook Університет Короля Данила

Українка Соломія Ткачівська стала першою у світі на змаганнях Dance World Cup з сучасного танцю.

Поділитися:

18-річна Соломія Ткачівська з Івано-Франківська втретє поспіль стала чемпіонкою світу із сучасного танцю на змаганнях Dance World Cup, які цього року проходили в іспанському місті Сан-Себастьян. Це найпрестижніше та найскладніше змагання такого рівня у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські танцюристи стали переможцями Junior Blackpool Dance Festival 2022 в категорії до 14 років: загалом у пари відразу 3 нагороди

Захопити глядача драматургією і водночас не втомити складними "па" – ключ до успіху на таких змаганнях, каже Соломія. Танцівниця, незважаючи на те, що боролася за перемогу хвора, з високою температурою, отримала від суддів 97 балів зі 100 і знову стала кращою у світі. Ткачівська так прокоментувала свої емоції після перемоги кореспондентам ТСН:

"Коли ти 3-й раз розумієш, що чемпіонка, в це вже дуже важко повірити".

На змаганнях Dance World Cup за перемогу боролися кращі танцюристи з 62-х країн світу. Свій танець та власне перемогу Соломія Ткачівська присвятила Україні, яка зараз невтомно бореться з російськими загарбниками. На нагородженні танцівниця вийшла загорнута в прапор України.

Соломія ТкачівськаФОТО: Facebook Університет Короля Данила

Соломія Ткачівська займається танцями з 5-ти років, і без цього не уявляє своє життя. Дівчина зізнається, що їй було дуже складно: через війну 2 місяці вона взагалі не тренувалася, а потім всі репетиції проходили з необхідністю йти в укриття під час повітряних тривог. Та це не завадило їй вибороти таку важливу для нас перемогу. Адже всі фронти зараз однаково важливі для нашої спільної великої Перемоги над російським ворогом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вальс на руїнах: історія харківських випускників, що станцювали на фоні знищеної школи у "Сніданку з 1+1"

Дивіться сюжет ТСН про перемогу Соломії Ткачівської на Dance World Cup:

Новини по темі