Перша жінка-сапер у лавах Нацгвардії: історія 30-річної Марини, яка змінила фах

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Перша жінка-сапер у лавах Нацгвардії: військова з 13-річним досвідом змінила фах

У лавах Нацгвардії з'явилася перша жінка-сапер

Поділитися:

Перша жінка-сапер серед військових: до одного з інженерних підрозділів Нацгвардії доєдналася 30-річна Марина, яка щойно освоїла фах сапера. Вона вже виконує бойові завдання з підриву небезпечних боєприпасів, які піротехніки і досі тисячами знаходять на території Київщини. Чому військова з 13-річним досвідом вирішила взятися за цю небезпечну роботу, яка не прощає помилок, розповідають у ТСН.

"На цілих 26 днів я залишилась для них майором", — розповідає Марина.

Майор на курсах, а в команді саперів — підлегла. Нацгвардійка Марина отримала такий позивний у навчальному центрі. Там вона вчилась фаху сапера:

"Було змішано: теорія/практика, у нас було навіть кілька підривів. По максимуму, що могли, надавали інформацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖОкупанти підірвали машину з сімома людьми та собачкою під час евакуації з Чернігівщини: вижило лише двоє (трагічна історія у "Сніданку з 1+1")

На полях Київщини жінка-сапер набирається досвіду. Наприклад, викладає у кількаметровій вирві викладає артилерійські снаряди важкого калібру щільно один до одного у кілька рядів, аби згодом підірвати небезпечні боєприпаси. Хлопці дивуються: вона вже тиждень у полях, а нігті досі охайні:

"Вони мене не залишають одну, тому що я новачок ще в цій справі". 

Від правильності  викладання снарядів залежить безпека підриву. Після підготовки до розмінування група інженерного підрозділу відходить на майже півкілометра, аби не потрапити під гарячі залізні уламки. Уже у окопі дозволяють натиснути кнопку приладу, який приведе у дію прикопані снаряди, Марині. За один раз вибухає більше двох десятків снарядів. Якби місце дозволяло, то робили б і більше. Хлопці з команди називають Марину свіжим подихом у їх колективі.

"Якщо я хоч трохи зможу зробити для своєї країни, то мене аж розпирає від цього", — ділиться Марина.

Дивіться історію Марини у сюжеті ТСН:

Новини по темі